BACK TO SCHOOL


17.08.2015, 15:48

Hei! Da var endelig første skoledag over og den var egentlig ganske grei. Dagen startet med at rektor ønsket alle elevene velkommen også sier han navnet på alle førsteklassingene som startet. Det var 3 stykker som startet i år, og det blir bare mindre og mindre elever som starter for hvert år. Vi var 13 i klassen så ble vi 14, men så er det en som har flyttet til Steinkjer i år så vi er 3 igjen. Men i hvertfall så fikk vi utdelt hvert vårt skap på skolen som vi kan ha sekken, bager og klær i fordi før har vi hatt en knagg hver som er ganske lite også fikk vi hyller senere, men de ble bare ødelagte til slutt så det fungerte ikke.

I første timen startet vi med å gå gjennom timeplanen og ukeplanen, og snakket litt om hva som skal skje denne uka. Hele skolen skal på fjelltur på fredag, men så må min klasse til Grong på et møte om kommunesammenslåing så da går vi glipp av noe som kunne ha vært kjempegøy nå som det er så fint vær ute også. Vi hadde 2 og en halv time med KRLE som det heter nå og en halv time med norsk. Det var sykt kjedelig å starte med fag igjen fordi det var ikke så lenge siden vi hadde det, og sommerferien har vært alt for kort. Men jeg må nok holde ut :)

Håper alle som startet på skolen hadde en fin dag ♥What's in my backpack!


16.08.2015, 14:00

Hei! Nå er det bare en dag til skolen starter, og jeg synes denne sommerferien har gått så alt for fort. Dette har vært den beste sommeren på lenge, og jeg har møtt så mange herlige mennesker og mange minner jeg aldri vil glemme. I tillegg har det skjedd så mye positivt med bloggen min siden sommerferien startet, og for min egen del når det gjelder blogging. Jeg gleder meg masse til å fortsette med blogging framover, og har funnet ut at det er dette jeg liker å holde på med, det er min hobby, og dette er noe jeg vil fortsette med. Jeg startet jo ganske tidlig med blogg faktisk. Jeg var 10 år, og gikk i 5. klassen, men har blogget fast siden jeg var 12 år. Når jeg har blogg kan jeg også redigere designet mitt som jeg selv vil, og da slipper jeg å bruke designmaler eller gratisdesign som mange andre har.

Men i hvertfall så gleder jeg meg til første skoledag i morgnen fordi da får jeg treffe igjen alle de i klassen, også har vi ikke noen lekser utenom å sette på bokbind på bøkene. Jeg er ikke den som kjøper inn masse nye skolesaker, og det eneste som er nytt i sekken i år er en penn. Har den samme meldingsboka mi som jeg fikk i førsteklassen enda, og hadde mappa fra første helt til 8. klassen fordi den ble ødelagt. Timeplanen med gangetabellen på baksiden fikk jeg i 4. klassen, og den har jeg alltid bakerst i mappa som er gjennomsiktig :D

Håper dere har hatt en super sommerferie allesammen og får en fin start på skoleåret i morgen! ♥

Grilldag med klassen!


16.06.2015, 20:51

Hei :) I dag hadde vi grilldag med klassen hos den ene kontaktlæreren vår som vi også hadde i fjor høst. Vi startet med å gå hjem til læreren vår som tok ca 1 time, og det var kjempegøy siden vi var så mange i lag ig kunne snakke med hverandre. Da vi kom dit skulle en gruppe rydde kvister og rot som lå rundt omkring huset som hadde blitt tatt med vinden, og den andre gruppa som jeg var på skulle hjelpe til med maten. Vi ordnet grillspyd, salat, spyd med marshmallows og frukt og sitron og limesaft. Vi måtte også grille maten selv ut me, og jeg tror den egentlig ble mest røkt fordi røyken var helt hvit hele tiden også for den til alle kanter så alle vi som ordnet med maten ble røkt og..

Vi ble akkurat ferdig til da vi spiser lunsj på skolen og da satt vi ute i garasjen til læreren vår og spiste. Vi fikk også popcorn som var grillet ute på bålpanna og fruktspydene vi ordnet. Det var utrolig godt, og popcornet var også det. Smaken var nesten som vanlig popcorn bare med litt røyk/grillsmak :) Da vi var ferdige med å spise ryddet vi før vi skulle gå hjem igjen og da regnet det, men det ga seg ganske fort.

Det var utrolig gøy å ha en sånn dag fordi det er veldig godt å slippe å ha sp mye skole nå på slutten. Jeg har også laget rennende ostekake nå i ettermiddag fordi jeg skal ha den med til Nordli på språkdagen i spansken. Dere får se bilder i morgen fra kakedagen :)

Q: Hva har du gjort i dag?

♥ Office365 i skolen ♥


14.06.2015, 12:21

//Reklame og inneholder annonselinker

Nå skal jeg fortelle om office 365 som er utrolig smart og praktisk å ha fordi du har alle Word dokumentene dine, Excel, PowerPoint, OneNote osv med deg over alt. Office 365 er nemlig en slags lagringssky der du kan laste opp filer fra pc'en på nettet der de alltid er trygge og lagret.Du får også Outlook med, og en onlineversjon av Word, Excel, PowerPoint og OneNote som er kjempekjekt å ha hvis du trenger noen av de programmene fort og ikke har de på pc'en.

"Vi har brukt office 365 på skolen i 2 år nå, og jeg er så utrolig glad for at vi bruker det i stede for minnepenner".

  • 1. For det første så har du tilgang til ALLE dokumentene dine som du har på OneDrive når som helst og hvor som helst bare du har en mobil, nettbrett eller pc og wifi som vi ikke kunne med minnepenner. Med de så var det lett at man rotet de bort, også må man jo ha sånn USBport for å kunne få tak i filene, og det er jo bare på pc.

 

  • 2. For det andre så får du de vanlige programmene som Word, Excel, PowerPoint OneNote og Outlook online gratis med i office 365. Det går også an å laste ned alle de programmene til pc'en helt gratis fra innstillingene på kontoen din så da kan du bruke de når du er uten nett og. Det gjør det mye lettere å lagre direkte til OneDrive og hvis du oppretter noe i onlineversjonen først også åpner du det i pc-versjonen som jeg gjør hver gang jeg skriver noe som tar tid :)

 

  • 3. En annen ting som også er veldig smart med office 365 som jeg bruker veldig mye er at det går an å  dele dokumenter med andre personer. Du kan enten velge å la de bare se på det eller at de kan redigere dokumentet sammen med deg. Når du har delt et dokument med en venn får h*n en e-post med en link til det som fører til dokumentet. Når vi har presentasjoner på skolen så har vi delt en powerpointpresentasjon som alle på gruppa kan redigere samtidig på skolen eller hjemme :)

 

  • 4. Jeg bruker også  office 365 når jeg skriver tentamener f.eks fordi da oppretter jeg et Word dokument online også åpner jeg det i vanlig Word på pc'en. Når jeg trykker lagre så vil alt jeg har skrevet lagres automatisk på OneDrive med en gang, og da har du tilgang til dokumentet senere på f.eks mobil. Jeg bruker det egentlig til alt, faktisk blogging og hvis jeg skal lagre designkoder og bilder.

Du kan lese mer om office 365 HER, og det kan kjøpes HER! Anbefales å prøve ut! :) Vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten office fordi det gjør alt arbeid på pc så mye lettere.  

Sånn ser det ut når jeg har logget inn. Jeg har tilgang til Outlook, Word, OneNote, Excel, PowerPoint og OneDrive.

Sånn ser det ut på OneDrive. Jeg har delt noe, og jeg vet jeg burde ha ordnet mapper, men jeg har så mye og det kommer til å ta evigheter... Det er her i fra jeg deler dokumenter med andre, også kan jeg laste opp filer fra pc'en som jeg vil lagre her.

Dette er Word online som jeg bruker mest.

 

Ta en titt på denne videoen for å få et bedre innblikk :)

#office365 #skole #microsoft #windows #word #excel #powerpoint #onenote #outlook #onedrive

Tidspress!!!


11.06.2015, 15:46

Hei! I dag tok klassen min matte tentamen om igjen siden resultatet på den forrige var så dårlig, men denne gangen var det mye lettere. Det var oppgaver som jeg kjente igjen fra matte boka (samme oppsettet), og de var skrevet på en forståelig måte. Til lunsj i dag så fikk vi toast som 10.klassen har laget, og de var kjempegode. Det pleier egentlig å være yoghurt på torsdager, men det liker jeg ikke så godt, så det var bra med noe annet en gang og. Resten av dagen hadde vi mat og helse da vi skulle se på reklame, og lage våres egen.

Vi fikk smake på noe læreren hadde laget og ut i fra det skulle vi lage en interessant reklame på bare 1 og en halv time. Det var utrolig stressende fordi vi måtte finne på et navn, planlegge tekst, bilder, skrift, og ta bilder av maten. Vi ble "ferdig" til slutt, men vi kunne sikkert ha brukt en hel dag og for å få det helt perfekt. Selve bildet er det jeg som har redigert, og teksten er det de andre på gruppa som har funnet på. Det er satt sammen av 4 forskjellige bilder, og som dere ser så er det mange hvite flekker rundt personen fordi vi fikk ikke mer tid til å redigere det finere... Men ble fornøyd med det likevel siden vi hadde en halvtime ca på å ta bilder og redigere alt sammen. Skal love dere at jeg var skikkelig stressa med å få det ferdig, og det var fælt å jobbe under tidspress fordi jeg kunne ikke gjøre noe så nøye.

Q: Hva synes du?

 

Engelsktentamen og (2- i gjennomsnitt)


09.06.2015, 17:00

Hei :) I dag hadde vi engelsk tentamen som gikk helt greit. Det var ikke så vanskelig fordi vi skulle skrive to korte tekster og en lang, og temaet var miljø. Vi hadde forberedelsesdag i hele går da vi gikk gjennom tekstene de to første timene, og resten av dagen skulle vi øve. Jeg rakk ikke å blogge noe fordi jeg øvde mer da jeg kom hjem også dømte jeg en J12 kamp senere.

Nå er det bare en halvdagstentamen i matte som er igjen. Gjennomsnittet i klassen på den "ordentlige" tentamen var på 2- så vi må ta den om igjen fikk vi beskjed om. Jeg synes ikke det er vi i klassen som er helt rævva i matte, men heller at oppgavene var vanskelige. Det samme skjedde i fjor og med matte tentamen. Hele klassen måtte ta den på nytt igjen pga av dårlig resultat... 

Var på en nyåpnet kafé i Nordli og de hadde rennende ostekake ♥

Bursdagsfeiring på skolen!


04.06.2015, 17:43

Hei :) Har nettopp laget en ny video til videofy som jeg også kommer til å legge ut her på bloggen senere. Dere får se to ting som kom i posten fra ebay.com i dag og mye annet, så gled dere. På skolen i dag hadde vi norsk først og naturfagprøve etterpå som jeg selvfølgelig hadde glemt å øve til, men synes selv det var lik så greit fordi det var verste temaet som finnes, og skal ikke si mer om det... Men likevel fikk jeg til spørsmålene, og prøven var mye lettere enn det jeg hadde trodd så håper på ihvertfall 4.

De tre siste timene skulle vi gjøre klart til bursdagsfeiringa som 8. klassen skulle være gjester til. Vi i niende ble delt inn i grupper der noen måtte vaske skap og kjølerommet, mens andre fikk lage kaker og dekke bord. Jeg og venninna mi fikk den værste jobben som var å vaske kjøla. Vi måtte ha på oss jakker fordi det var iskaldt, og i tillegg var gulvet så kaldt at jeg måtte hente en stol å stå på til slutt fordi det gjorde så vondt å stå på gulvet lenge. 

En annen ting som skjedde da vi skulle vaske var at en i klassen skulle hente en pose for å kaste to gamle rømmepakker i. Og da jeg sto å vasket de øverste hyllene slengte han posen til meg, og selvfølgelig tok jeg i mot posen opp ned så rømmen datt på gulvet så det var rømme på gulvet, maten og oppover veggen. Vi måtte vaske den ene veggen på nytt, men heldigvis hadde vi ikke tatt gulvet enda :)

Det var to av venninne mine som hadde laget kakene på tirsdag fordi de ikke hadde matte tentamen, og de var kjempegode. De hadde laget oreokuler, pavelova, rullekake, og mariekjekssjokolade tror jeg. Det smakte ihvertfall det :D

Q: Hva liker du best av det vi spiste? #kake #skole #matoghelse #oreo #pavelova #rullekake #mariekjekssjokolade

Regn, regn, regn..


29.05.2015, 15:10

Hei :) I dag startet dagen med at vi hadde en løpetest i gymmen. Vi kaller den egentlig Kjetiltesten fordi det er han som er gymlæreren vår og jeg tror det er han som begynte med den. Testen går ut på at vi skal løpe ca 2 km så fort vi kan også sammenligner vi resultatet nå med det vi hadde i fjor. Det værste var at det pissregnet ute så det var kaldt og helt forferdelig vær å løpe i. Sist fredag da vi hadde fotball ute var det samme været så det må være noe med fredager når vi er ute... Men den gode tingen var at jeg forbedret tiden med 24 sekunder fra i fjor noe som jeg ikke hadde trudd. Vi hadde trening på onsdag og kamp i går så jeg var egentlig utrolig sliten.

Mari ser på Prebz og Dennis :)

hits