Ane Estil

Hva har jeg gjort de siste dagene?


05.05.2016, 23:43

Hei! Det har vært utrolig godt med fri fra skolen i dag, også har vi det i morgen og. I dag brukte jeg store deler av dagen på å sove fordi jeg var med klassen og døgnet i natt hos læreren vår. Det er en knute der vi skulle sove i hagen til en lærer og en der vi måtte være våken i 24 timer. Vi sov ikke noe egentlig, men sier at vi får knuten likevel siden vi var hos læreren vår. Vi brukte natta på å gå mange turer for å holde oss våkne, spille spill og spise usunn mat, og tida gikk ikke fort akkurat. Venninna mi Anja hadde faktisk gått hele 9 km i løpet av natta, hehe.På tirsdag hadde vi matte tentamen som jeg tror gikk bra noe som jeg gjør tror hvert eneste år, men det går ikke så bra når jeg får se resultatet. Noen mente også at vi hadde fått en oppgave som vi hadde en gang før på tentamen. Jeg husker det ikke, men husker at vi fikk hele samme tentamen i 9. klassen som vi også fikk i åttende.

Det kommer flere innlegg jeg har skrevet ferdig eller begynt på, men har det ganske travelt framover med konfirmasjoner, russetid, eksamen og 17. mai... Håper på å få gjort de ferdig så snart som mulig ♥

Skidag!


11.04.2016, 17:53

Hei! I dag hadde vi skidag med hele skolen og vi gikk opp noen ganske lange og bratte bakker til dit vi har vært i flere år. Det var en kjempemorsom dag med perfekt vær, og det var mye bedre enn å ha vanlig skole. Vi gikk blant annet en natursti med 10 spørsmål og gruppa jeg var på vant i år :D Vi hadde alt rett, og i fjor delte vi plassen med noen andre som hadde like mange rett som oss.Nora sine bilder ^-^
Sofie sitt ^-^


Sigrid sine bilder ^-^


Egghjelm xD


02.03.2016, 19:57

Hei!

Sorry for at det ikke blir noe skikkelig blogging, men har bare ikke orket å ta bilder og sånn i dag. Vi har ikke så masse lekser og viktige ting vi gjør på skolen. Grunnen til det er at vi øver til et musikkspill/skuespill som hele skolen skal vise fram før påska.

I dag hadde vi trafikk i hele dag og da skulle vi gjøre forsøk med egg. Vi hadde et med en egghjelm eller hva det kalles også et uten. Gruppa jeg var på lagde en film med en slags historie om Per og Olga xD... Etterpå skulle vi se hvor fort bilene kjørte og det var iskladt ute så det var ikke så morsomt. Det værste er at vi skal gjøre det samme i morgen i naturfagen.

Noen som sa det er fredag ♥


15.01.2016, 17:35

Hei :) Endelig er det fredag og har aldri lengtet så mye etter denne dagen nesten. Vet ikke hvorfor, men er bare så lei skolen nå etter at vi har hatt tentamen i matte og engelsk.

I går var jeg i Namsos til Space Savers og da fikk jeg nye linser så endelig kan jeg se bra igjen. Er ganske irriterende å ikke kunne lese alt det andre klarer og ikke se ansiktet skikkelig til folk. Fargene på alt blir også mye klarere nå . Jeg møtte også Victoria som jeg ble kjent med på en stream på Twitch. Vi har bare skypet og snapet for det meste før, men fikk endelig møte henne i går. Det var utrolig gøy og håper det ikke blir alt for lenge før jeg får se henne igjen.

I dag hadde vi ikke så mye spesielt på skolen utenom at vi elevene får ta over undervisninga i timene. Vi er delt opp i grupper som skal undervise hver vår del i norskboka også har vi skrevet ned spørsmål til en prøve. Det er også vi som bestemmer om det skal være lekser og hvordan vi skal undervise. Så tror det blir veldig gøy.

Lengter etter sommeren...!


05.01.2016, 16:03

Det må vel være lov å si at man lengter etter sommeren? De siste dagene har det vært over minus 10-15 grader hver dag, og det er jo iskaldt. Savner sommeren litt nå faktisk når det er så kaldt, men jeg vil ikke hoppe over påska som er en utrolig fin tid da det faktisk er varmere og snø ute samtidig. I går var det -16 grader og kald vind som gjorde det ekstra kaldt. Det er helt forferdelig å puste ute også har man ikke følelse i ansiktet eller bena. 

I dag hadde vi mattetentamen på skolen som gikk ganske bra, håper jeg. Ble ferdig før tida etter at jeg hadde sett igjennom svarene så jeg satt å leste til trafikaltgrunnkursprøven som jeg skal ha snart. Det er ikke så lenge til jeg kan begynne å øvelseskjøre, men det er ikke helt den rette årstiden å gjøre det kanskje.

Håper dere har hatt en fin dag, og at det er litt varmere hos dere!! 💖


Bad taste!!!


13.11.2015, 19:00

Vi jentene i klassen hadde bad taste stil på skolen i dag som vil si at man har på seg klær som ikke passer sammen. Det var veldig gøy, og jeg elsker og kle meg ut ^^ Egentlig har det skjedd masse gøy denne uka. På mandag og tirsdag hadde noen elever journalistkurs som jeg var med på, og da fikk vi skrive artikler om Vrimmel og det som skjedde på skolen her jeg går og en annen.

På onsdag fikk vi se en forestilling av Absence crew som er et av Norges beste danse crew vil jeg si, og etterpå hadde vi workshop med de der vi lærte å breake. Det var utrolig gøy å være med de, og kommer ikke til å glemme den dagen med det første. Og i går var jeg på hospitering i Namsos på media og kommunikasjon som var veldig gøy fordi jeg elsker jo å holde på med media og sånne ting. Mange av de som var å hospiterte der kjenner/viste jeg om fra før, og noen av elevene som går der fra før.

Dagen i dag har egentlig vært den eneste vanlige skoledagen for meg denne uka ♥
 

Absence crew!


11.11.2015, 18:40

Hei! I dag startet dagen med at alle på skolen dro til Nordli fordi vi hadde workshop med Absence og de hadde et show helt i starten da vi kom dit. Hvis du ikke har hørt om Absence før så har de vært med i Mitt Dansecrew der de vant hele greia, og Daniel som er en av medlemmene har vært med på Norske Talenter samme som Marcus Andreassen som også var med de i dag. Underholdninga de hadde var kjempebra, og jeg fikk faktisk lov til å ta noen bilder siden jeg er elevjournalist under Vrimmelfestivalen, men kan ikke legge ut noen av de bildene siden det egentlig ikke var lov til å fotografere.

Etter at vi hadde spist lunsj og de var ferdig med showet hadde ungdomskolen workshop der de lærte oss å breake noe som var skikkelig gøy. Jeg fikk pappa til å ta noen bilder da vi hadde workshopen, men det var ikke noen han hadde tatt. Det var over 100 bilder til sammen. Da de minste var med Absence og danset måtte vi ha spansk i en time, og helt til slutt hadde vi sånn at vi sto i en ring og noen danset i midten. Husker ikke hva det het ^^

Kunne ikke hatt en verre start!


09.11.2015, 18:38

Hei! Idag våknet jeg kl. 08.15 som er tre kvarter senere enn det jeg pleier å stå opp. Jeg skjønte ikke hvorfor pappa ikke hadde vekket meg, og jeg ble litt sånn irritert fordi jeg rakk ikke å spise frokost siden jeg måtte ordne meg og gå ned ti over halv ni. Det har aldri i mitt liv skjedd at  jeg ikke har spist frokost en dag, men en gang må jo være den første og det var akkurat i dag. Det viste seg at han hadde vekket meg, men jeg svarte bare han i søvne tilbake og jeg husker det ikke selv. Heldigvis rakk jeg skolen siden det er bare 500 m å gå, og det eneste negative var at jeg var kjempesulten frem til lunsjen som vi i tillegg fikk senere enn til vanlig.

Jeg er med på journalistkurs som vi hadde i dag, og vi lærte blant annet å skrive artikler, hvordan vi bygger de opp og skriver så leserne vil lese den. Vi fikk også lære veldig mye om å ta bilder med speilrefleks som jeg har null peiling på fordi jeg bruker bare autofokus selv. Men nå fikk vi lære om lukkertid, ISO og flere avanserte greier, og jeg er utrolig glad jeg meldte meg på dette kurset.

Håper dere ikke fikk en så dårlig start på dagen som meg ♥ 

 

Back to school!


04.11.2015, 17:21

Hei :) Føler det er en god stund siden jeg har blogget noe skikkelig, men ihvertfall så har det skjedd utrolig mye spennende de siste ukene. Forrige tirsdag måtte jeg stå opp kl 05.00 fordi klassen min skulle på hospitering i Grong. Jeg var nok en gang på restaurant og matfag som ikke er den morsomste hospiteringa jeg har vært på i forhold til andre skoler der de presenterer linja veldig godt og man får bare et bedre inntrykk liksom... Lærerne virker ivrige i å fortelle masse og samme med elevene.

Dagen etterpå, altså onsdag sto jeg opp kl 06.00 for å dra til Namsos med noen venner og elever fra Nordli på journalistkurs. Det varte ikke så lenge og jeg følte at det var bortkasta å kjøre 16 mil og stå opp så tidlig for ingen ting, og mye av det vi lærte hadde jeg allerede lært da jeg var på utplassering i ei nettavis. Men får skrive og ta bilder til Namdalsavisa noe som jeg liker å holde på med :D

I går var  jeg nok en gang på hospitering og da var vi 6 elever fra klassen som var i Steinkjer. Jeg var å service og samferdsel og det var et veldig bra opplegg vi fikk være med på. Først hadde læreren en presentasjon for oss, og etterpå var vi fire grupper som skulle gjøre praktiske ting på fire poster. Det var litt kjedelig fordi vi pakket inn gaver og åpnet de igjen på to poster, men det var helt klart en morsom dag fordi vi fikk gjøre andre ting der også sammen med elevene og omvisning som vi ikke har fått på i Grong. Skolen i Steinkjer var ganske nybygd tror jeg så den var kjempestor og moderne, og det var veldig mange elever der i forhold til det vi er vant med her i Sørli.


(Aner ikke hva jeg holder på med her med en tyggispakke i handa :p)

Nå skal jeg redigere flere filmer, og kanskje spille inn noen nye som kommer på kanalen min Ane Karine Estil senere ♥ 

I'm alive!!


16.10.2015, 16:23

Hei :) Det blir veldig lite å høre fra meg på bloggen i ukedagene, men jeg lever fortsatt. Har bare ikke tid eller inspirasjon til å blogge midt i ukene fordi jeg har så masse lekser å gjøre, og prøver og innleveringer... Men jeg slutter ikke å blogge fordi forhåpentligvis. Det kommer i hvertfall en høst/halloween wishlist fra Shein.com på bloggen i løpet av helga ♥

Denne skoleuka var litt kortere enn til vanlig fordi vi startet ikke før på tirsdag etter høstferien siden lærerne hadde planleggingsdag som betyr at vi får fri :D Det var veldig godt med en ekstra fridag som ble brukt til å gjøre lekser og spille minecraft. Skulle gjerne ønske det var flere sånne dager, men det er jo snart jul om ikke så lenge da.

I dag skal jeg på ungdomsklubb som er for de fra 8-10 klassen, og de fra andre skoler enn bare Sørli får også komme. Det er andre gangen det er ungdomsklubb her jeg bor, og hvis man er med 5 ganger får man en gratis tur til Steinkjer på kino. Og i morgen skal jeg på bursdag til ei venninne i 9 klassen, og på søndag skal Mari lillesøtera mi feire  bursdagen sin sammen med familie, men hun hadde egentlig bursdag i går. 

Temadag!


17.09.2015, 19:48

Hei :) Beklager sent innlegg i dag, men har bare ikke orket å skrudd på pc'en før nå... I dag hadde noen i 10.klasse temadag som vil si at vi har et tema for hvilke klær vi skal ha på oss en dag i uka for eksempel, som vi har. Mange andre skoler har temauke en gang i året der de har på seg kostymer hver dag i en uke, men vi har bare en dag og denne ganger var vi berter/businesswomans. Det var kjempegøy å ha på litt andre klær enn det man bruker til vanlig på skolen, og i tillegg sminket vi oss litt mer enn vanlig. Jeg har laget en GRWM video som jeg egentlig skulle poste i dag, men så fikk jeg ikke til å importere videoen så den kommer kanskje i morgen.

Jeg har også begynt å lese boka Paper Towns eller Papirbyer som den heter på norsk av John Green som har skrevet boken The Fault In Our Stars, og jeg klarer nesten ikke å legge fra meg boka. Det er veldig uvanlig til å være meg fordi jeg leser ALDRI bøker ellers, og hvis jeg gjør det kommer jeg til rundt side 30 også slutter jeg, men denne boka er så sykt bra! Hvis du ikke har lest den anbefales det på det sterkeste siden jeg som egentlig ikke liker å lese bøker elsker den boka.

Nå skal jeg fortsette å forhåndspublisere noen innlegg, også skal jeg spise og legge meg fordi jeg er så sykt trøtt. Sto opp kl 07 i dag for å ordne meg til denne tema dagen.

Jakke - Bik Bok // Skjorte - Kappahl // Skjørt - Bik Bok // Strømpebukse - Pierre Robert // Sko - Adidas // Veske - Kjøpte den i Beijing

15.09.2015


15.09.2015, 18:29

Hei :) Klarte ikke helt å bestemme meg for hva jeg skulle poste på bloggen i dag. Først ordnet jeg bilder og et innlegg med ting på ønskelista mi, men så orket jeg ikke å sette inn alle linkene så jeg fikset noen bilder til en ny spørsmålsrunde for høsten som det heller ikke ble noe av. Det kommer senere fordi høsten varer enda en stund, og derfor endte jeg opp med å poste et vanlig og kjedelig innlegg om hva jeg har gjort på skolen osv... 

Vi hadde prøve om kommune og fylkestingvalg i dag og jeg fikk en 6'er på den, og det kunne ikke ha gått mye bedre enn det. I går da vi kom på skolen lå det fruktkrameller på pultene vår også var det en lapp der med en hilsen fra læreren vår etter at vi vant skolecupen. I tillegg så fikk vi bygave fra en i klassen som har vært i Tyskland, og det var to minisjokolader som smakte helt himmelsk ♥ Det var en kindersjokolade som ikke finnes i Norge og en sjokolade jeg så mye av da jeg var i Tyskland. Så de første timene satt vi i spiste godteri mens vi hadde undevisning.

En annen ting som også skjedde i dag var at iPhonen min plutselig sluttet i virke. Jeg brukte den i et av friminuttene, og neste friminutt var skjermen helt svart uansett hva jeg trykte på. Vanligvis når den blir tom for strøm, og du holder inn på knappen en stund så vil det komme fram et batteri på skjermen som viser at det er tomt, men ingenting skjedde da jeg gjorde det i dag.

Jeg prøvde også å lade den da jeg kom hjem, men den funket ikke da heller. Det er ganske dumt fordi jeg får ikke til å ringe eller lese meldinger, og whatsappmeldinger. Har bare iPaden nå å bruke til å sjekke snap, Insta og Facebook. Hvis noen vet hva som har skjedd eller hva jeg skal gjøre så si i fra ♥ Er avhengig av iPhonen min!

 

Skolecup!


11.09.2015, 20:23

Hei :) I dag hadde vi fotballcup på skolen der åttende, niende, tiende og lærerne spilte mot hverandre. Vi i tiende spilte først mot 8. klassen, lærerne og 9. klassen og vant de kampene. Finalen spilte vi mot 9. klassen siden det var vi som vant flest kamper. Det var en kjempegøy dag fordi det var mye bedre enn å sitte inne å ha vanlig fag da det er så fint vær ute. 

Nå skal jeg bare slappe av foran TV'en, og fikse et design og en header til noen kjente personer. Dere får se senere hvem det er :) 

Stressful week..


04.09.2015, 18:45

Hei :) Endelig har jeg god til å blogge og gjøre andre ting en bare lekser, og deretter kaste bort tida på andre ting. Denne uken har jeg vært veldig opptatt med forskjellige ting etter skolen. Skulle egentlig dømme en G12 kamp på mandag, men hadde ikke tid fordi jeg måtte gjøre lekser siden jeg skulle bort neste dag. Jeg var på familiemiddag med klassen til Mari på tirsdag, og da fikk i servert taco til middag og sjokolade mousse til dessert. Det var kjempegodt, og rett etter middagen ble jeg med Mari til Nordli fordi J14 spilte kamp mot Høylandet som endte med 1-1. På onsdag var jeg på grenselirtrening, og i går da jeg hadde ledig tid måtte jeg få ferdig et bloggdesign. Det går i ett hele tiden, og jeg rekker ikke å gjøre alt jeg skulle ha gjort.

Men håper det blir lettere å planlegge dagene fordi jeg fikk et gavekort på en valgfri almanakk i dag fra personligalmanakk.com. Har ønsket det meg så sykt lenge nå fordi jeg har sett så mange andre bloggere ha det, og det beste er at du kan designe den selv.

What happen with my blog?


25.08.2015, 18:47

Hei :) Jeg har ikke akkurat vært så flink til å blogge så mye de siste dagene, og det har ikke vært så mange gode innlegg og det kommer det heller ikke til å bli. Jeg har dessverre ikke tid til å blogge noe nå når skolen har startet, og jeg har heller ikke tid til å ta i mot designbestillinger som jeg skrev tidligere på bloggen (Kommer oppdatering når jeg tar i mot bestillinger igjen.) Aner ikke hvor mange ganger jeg har sagt det fordi det er ikke alle som får det med seg... Men det er ikke sånn at jeg slutter å blogge. Kan hende at det kommer noen korte innlegg nå og da, og kanskje noen lengre innlegg i helgene som jeg bruke mer tid på.

Vi hadde faktisk en prøve allerede i dag i KRLE som gikk ganske bra føler jeg. Fikk til å svare på alle spørsmålene også hadde jeg øvd en del til denne prøven. Vi hadde og en gloseprøve i engelsken som ikke gikk så bra... :) Jeg hadde øvd på den, men kanskje ikke nok fordi jeg husket bare halvparten av glosene på prøven, men da jeg øvde hjemme husket jeg de fleste. I norksen hadde vi framføring/viste fram hypertekstene vi lagde i går, og dere har kanskje sett de to innleggene lengre ned om G16 laget til Lierne. Vi skrev de på bloggen min fordi det er lettest å ordne linker til forskjellige tekster som vi skrev selv og andre tekster som er på nett allerede. Vi valgte egentlig å skrive om fotball, men noen andre hadde allerede valgt det temaet så da skrev vi om et lag 3 på gruppa spiller på.

Håper dere har hatt en fin dag allesammen :D

Storsjöcup 2015: Lierne G16!


25.08.2015, 12:22

Storsjöcupen
Storsjöcupen er en stor fotballcup i Östersund i Sverige som starter den første mandagen i Juli, og finalene spilles på lørdag i samme uke. I år var det ca 400 lag fra blant annet Argentina, Thailand, Sør-Afrika, Mongolia, Svergie, Finland og Norge så klart. Ca 300 av lagene som er med på cupen er norske (Trøndere). På onsdag og torsdagskvelden i Storsjöcupuka er det en stor disco ved siden av Storsjöbadet som for mange er et høydepunkt. Der treffer man mange jenter og gutter, og det er veldig høy musikk. På kvelden kjennes det ut som man er døv. Man får med seg nesten 1/4 del av det folk sier etterpå.

Gruppespillet
Lierne G16 var i gruppe sammen med Stjørdals Blink, Ås IF, FK Fosen, og Sverresborg IF i år. Første kampen de spilte mot Sverresborg IF ble resultatet 7-0 til Lierne. Neste kamp som de spilte på onsdag vant de nok en gang, og det var mot Ås IF. Da de spilte mot FK Fosen vant de 4-0, og 15-0 i målforskjell var veldig bra å ha med seg videre i cupen til sluttspill. Men siste kampen i gruppespillet mot Stjørdals Blink tapte Lierne 1-0 på grunn av at det var en spiller som filmet inne i 16-meteren til Lierne, og da ble det straffe til motstanderne. Stjørdals Blink var i 0 divisjonen i serien, og Lierne G16 var i andre divisjonen så de var egentlig fornøyd med resultatet.

A-sluttspill
Lierne G16 kom på andreplass i gruppa si siden de tapte den siste kampen mot Stjørdals Blink, og derfor kom de og til A-sluttspill akkurat som Blink som kom på førsteplass i gruppa. Men i 16 delsfinalen, og første kampen i gruppespillet gikk det ikke så bra for Lierne. De møtte nok en gang et norsk lag som var Hitra og tapte 1-0, og da røyk de ut av Stosjöcupen 2015.

Les mer om Lierne G16 HER!

Skrevet av: Ane Estil
Informasjon: Joachim Devik, Arne Oliver Lund Tangen og Oscar Wilhelm Hartmann

Sondre Skogen spilte for Lierne G16 i vår og på Storsjöcupen 2015. Bilde hentet fra Trønder Avisa.

Fotball: Lierne G16!


24.08.2015, 10:06

Lierne G16
Dette er en skoleoppgave der vi skal skrive en hypertekst og lage forskjellige noder. Vi har valgt å skrive om fotball og Lierne G16 som 3 av de på gruppa som skriver denne oppgaven spiller på. G16 er et lag som består av 12 spillere som før var 13, men pga skole er det noen som har byttet klubb. Spillerne på Lierne G16 er fra 14-16 år, og en overårig på 17 år. 7 av spillerne kommer fra Sørli, 4 fra Nordli der hjemmebanen er, og 1 fra Sverige.

Trening
Treneren til G16 er også svensk, og han har vært trener for mange av spillerne i over 3-4 år. Treningene startet rett etter jula, og da trente G16 inne i Lierne hallen helt til snøen på kunstgressbanen hadde smeltet bort. Det er 1 trening i uka for hele Lierne G16 laget, men mange er med på Grenseliret som er ei fotballturnering der Sørli er ett lag og Nordli, Frostviken og Røyrvik har egne lag.

Kamper
G16 spiller i 3 divisjonen i BDO-serien denne høsten, og vant den første kampen mot Grong 3-0. Tidligere i år spilte de i 2 divisjonen, men pga at mange viktige spillere har flyttet er  de blitt tvunget til å spille i 3 divisjonen. I vår vant G16 5 av 9 kamper i 2 divisjonen, og det var mot Overhalla, Inderøy, Kolvereid og Sverre de tapte, så vidt.

Les mer om hvordan det gikk for Lierne G16 på Storsjöcupen 2015 HER!

Skrevet av: Ane Estil
Informasjon: Joachim Devik, Arne Oliver Lund Tangen og Oscar Wilhelm Hartmann

Bilde av Daniel Bergli Formo hentet fra Trønder-Avisa på Storsjöcupen 2015.

G14 i fjor, men de fleste spiller på G16 i år. 

BACK TO SCHOOL


17.08.2015, 15:48

Hei! Da var endelig første skoledag over og den var egentlig ganske grei. Dagen startet med at rektor ønsket alle elevene velkommen også sier han navnet på alle førsteklassingene som startet. Det var 3 stykker som startet i år, og det blir bare mindre og mindre elever som starter for hvert år. Vi var 13 i klassen så ble vi 14, men så er det en som har flyttet til Steinkjer i år så vi er 3 igjen. Men i hvertfall så fikk vi utdelt hvert vårt skap på skolen som vi kan ha sekken, bager og klær i fordi før har vi hatt en knagg hver som er ganske lite også fikk vi hyller senere, men de ble bare ødelagte til slutt så det fungerte ikke.

I første timen startet vi med å gå gjennom timeplanen og ukeplanen, og snakket litt om hva som skal skje denne uka. Hele skolen skal på fjelltur på fredag, men så må min klasse til Grong på et møte om kommunesammenslåing så da går vi glipp av noe som kunne ha vært kjempegøy nå som det er så fint vær ute også. Vi hadde 2 og en halv time med KRLE som det heter nå og en halv time med norsk. Det var sykt kjedelig å starte med fag igjen fordi det var ikke så lenge siden vi hadde det, og sommerferien har vært alt for kort. Men jeg må nok holde ut :)

Håper alle som startet på skolen hadde en fin dag ♥What's in my backpack!


16.08.2015, 14:00

Hei! Nå er det bare en dag til skolen starter, og jeg synes denne sommerferien har gått så alt for fort. Dette har vært den beste sommeren på lenge, og jeg har møtt så mange herlige mennesker og mange minner jeg aldri vil glemme. I tillegg har det skjedd så mye positivt med bloggen min siden sommerferien startet, og for min egen del når det gjelder blogging. Jeg gleder meg masse til å fortsette med blogging framover, og har funnet ut at det er dette jeg liker å holde på med, det er min hobby, og dette er noe jeg vil fortsette med. Jeg startet jo ganske tidlig med blogg faktisk. Jeg var 10 år, og gikk i 5. klassen, men har blogget fast siden jeg var 12 år. Når jeg har blogg kan jeg også redigere designet mitt som jeg selv vil, og da slipper jeg å bruke designmaler eller gratisdesign som mange andre har.

Men i hvertfall så gleder jeg meg til første skoledag i morgnen fordi da får jeg treffe igjen alle de i klassen, også har vi ikke noen lekser utenom å sette på bokbind på bøkene. Jeg er ikke den som kjøper inn masse nye skolesaker, og det eneste som er nytt i sekken i år er en penn. Har den samme meldingsboka mi som jeg fikk i førsteklassen enda, og hadde mappa fra første helt til 8. klassen fordi den ble ødelagt. Timeplanen med gangetabellen på baksiden fikk jeg i 4. klassen, og den har jeg alltid bakerst i mappa som er gjennomsiktig :D

Håper dere har hatt en super sommerferie allesammen og får en fin start på skoleåret i morgen! ♥

Grilldag med klassen!


16.06.2015, 20:51

Hei :) I dag hadde vi grilldag med klassen hos den ene kontaktlæreren vår som vi også hadde i fjor høst. Vi startet med å gå hjem til læreren vår som tok ca 1 time, og det var kjempegøy siden vi var så mange i lag ig kunne snakke med hverandre. Da vi kom dit skulle en gruppe rydde kvister og rot som lå rundt omkring huset som hadde blitt tatt med vinden, og den andre gruppa som jeg var på skulle hjelpe til med maten. Vi ordnet grillspyd, salat, spyd med marshmallows og frukt og sitron og limesaft. Vi måtte også grille maten selv ut me, og jeg tror den egentlig ble mest røkt fordi røyken var helt hvit hele tiden også for den til alle kanter så alle vi som ordnet med maten ble røkt og..

Vi ble akkurat ferdig til da vi spiser lunsj på skolen og da satt vi ute i garasjen til læreren vår og spiste. Vi fikk også popcorn som var grillet ute på bålpanna og fruktspydene vi ordnet. Det var utrolig godt, og popcornet var også det. Smaken var nesten som vanlig popcorn bare med litt røyk/grillsmak :) Da vi var ferdige med å spise ryddet vi før vi skulle gå hjem igjen og da regnet det, men det ga seg ganske fort.

Det var utrolig gøy å ha en sånn dag fordi det er veldig godt å slippe å ha sp mye skole nå på slutten. Jeg har også laget rennende ostekake nå i ettermiddag fordi jeg skal ha den med til Nordli på språkdagen i spansken. Dere får se bilder i morgen fra kakedagen :)

Q: Hva har du gjort i dag?

♥ Office365 i skolen ♥


14.06.2015, 12:21

//Reklame og inneholder annonselinker

Nå skal jeg fortelle om office 365 som er utrolig smart og praktisk å ha fordi du har alle Word dokumentene dine, Excel, PowerPoint, OneNote osv med deg over alt. Office 365 er nemlig en slags lagringssky der du kan laste opp filer fra pc'en på nettet der de alltid er trygge og lagret.Du får også Outlook med, og en onlineversjon av Word, Excel, PowerPoint og OneNote som er kjempekjekt å ha hvis du trenger noen av de programmene fort og ikke har de på pc'en.

"Vi har brukt office 365 på skolen i 2 år nå, og jeg er så utrolig glad for at vi bruker det i stede for minnepenner".

  • 1. For det første så har du tilgang til ALLE dokumentene dine som du har på OneDrive når som helst og hvor som helst bare du har en mobil, nettbrett eller pc og wifi som vi ikke kunne med minnepenner. Med de så var det lett at man rotet de bort, også må man jo ha sånn USBport for å kunne få tak i filene, og det er jo bare på pc.

 

  • 2. For det andre så får du de vanlige programmene som Word, Excel, PowerPoint OneNote og Outlook online gratis med i office 365. Det går også an å laste ned alle de programmene til pc'en helt gratis fra innstillingene på kontoen din så da kan du bruke de når du er uten nett og. Det gjør det mye lettere å lagre direkte til OneDrive og hvis du oppretter noe i onlineversjonen først også åpner du det i pc-versjonen som jeg gjør hver gang jeg skriver noe som tar tid :)

 

  • 3. En annen ting som også er veldig smart med office 365 som jeg bruker veldig mye er at det går an å  dele dokumenter med andre personer. Du kan enten velge å la de bare se på det eller at de kan redigere dokumentet sammen med deg. Når du har delt et dokument med en venn får h*n en e-post med en link til det som fører til dokumentet. Når vi har presentasjoner på skolen så har vi delt en powerpointpresentasjon som alle på gruppa kan redigere samtidig på skolen eller hjemme :)

 

  • 4. Jeg bruker også  office 365 når jeg skriver tentamener f.eks fordi da oppretter jeg et Word dokument online også åpner jeg det i vanlig Word på pc'en. Når jeg trykker lagre så vil alt jeg har skrevet lagres automatisk på OneDrive med en gang, og da har du tilgang til dokumentet senere på f.eks mobil. Jeg bruker det egentlig til alt, faktisk blogging og hvis jeg skal lagre designkoder og bilder.

Du kan lese mer om office 365 HER, og det kan kjøpes HER! Anbefales å prøve ut! :) Vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten office fordi det gjør alt arbeid på pc så mye lettere.  

Sånn ser det ut når jeg har logget inn. Jeg har tilgang til Outlook, Word, OneNote, Excel, PowerPoint og OneDrive.

Sånn ser det ut på OneDrive. Jeg har delt noe, og jeg vet jeg burde ha ordnet mapper, men jeg har så mye og det kommer til å ta evigheter... Det er her i fra jeg deler dokumenter med andre, også kan jeg laste opp filer fra pc'en som jeg vil lagre her.

Dette er Word online som jeg bruker mest.

 

Ta en titt på denne videoen for å få et bedre innblikk :)

#office365 #skole #microsoft #windows #word #excel #powerpoint #onenote #outlook #onedrive

Tidspress!!!


11.06.2015, 15:46

Hei! I dag tok klassen min matte tentamen om igjen siden resultatet på den forrige var så dårlig, men denne gangen var det mye lettere. Det var oppgaver som jeg kjente igjen fra matte boka (samme oppsettet), og de var skrevet på en forståelig måte. Til lunsj i dag så fikk vi toast som 10.klassen har laget, og de var kjempegode. Det pleier egentlig å være yoghurt på torsdager, men det liker jeg ikke så godt, så det var bra med noe annet en gang og. Resten av dagen hadde vi mat og helse da vi skulle se på reklame, og lage våres egen.

Vi fikk smake på noe læreren hadde laget og ut i fra det skulle vi lage en interessant reklame på bare 1 og en halv time. Det var utrolig stressende fordi vi måtte finne på et navn, planlegge tekst, bilder, skrift, og ta bilder av maten. Vi ble "ferdig" til slutt, men vi kunne sikkert ha brukt en hel dag og for å få det helt perfekt. Selve bildet er det jeg som har redigert, og teksten er det de andre på gruppa som har funnet på. Det er satt sammen av 4 forskjellige bilder, og som dere ser så er det mange hvite flekker rundt personen fordi vi fikk ikke mer tid til å redigere det finere... Men ble fornøyd med det likevel siden vi hadde en halvtime ca på å ta bilder og redigere alt sammen. Skal love dere at jeg var skikkelig stressa med å få det ferdig, og det var fælt å jobbe under tidspress fordi jeg kunne ikke gjøre noe så nøye.

Q: Hva synes du?

 

Engelsktentamen og (2- i gjennomsnitt)


09.06.2015, 17:00

Hei :) I dag hadde vi engelsk tentamen som gikk helt greit. Det var ikke så vanskelig fordi vi skulle skrive to korte tekster og en lang, og temaet var miljø. Vi hadde forberedelsesdag i hele går da vi gikk gjennom tekstene de to første timene, og resten av dagen skulle vi øve. Jeg rakk ikke å blogge noe fordi jeg øvde mer da jeg kom hjem også dømte jeg en J12 kamp senere.

Nå er det bare en halvdagstentamen i matte som er igjen. Gjennomsnittet i klassen på den "ordentlige" tentamen var på 2- så vi må ta den om igjen fikk vi beskjed om. Jeg synes ikke det er vi i klassen som er helt rævva i matte, men heller at oppgavene var vanskelige. Det samme skjedde i fjor og med matte tentamen. Hele klassen måtte ta den på nytt igjen pga av dårlig resultat... 

Var på en nyåpnet kafé i Nordli og de hadde rennende ostekake ♥

Bursdagsfeiring på skolen!


04.06.2015, 17:43

Hei :) Har nettopp laget en ny video til videofy som jeg også kommer til å legge ut her på bloggen senere. Dere får se to ting som kom i posten fra ebay.com i dag og mye annet, så gled dere. På skolen i dag hadde vi norsk først og naturfagprøve etterpå som jeg selvfølgelig hadde glemt å øve til, men synes selv det var lik så greit fordi det var verste temaet som finnes, og skal ikke si mer om det... Men likevel fikk jeg til spørsmålene, og prøven var mye lettere enn det jeg hadde trodd så håper på ihvertfall 4.

De tre siste timene skulle vi gjøre klart til bursdagsfeiringa som 8. klassen skulle være gjester til. Vi i niende ble delt inn i grupper der noen måtte vaske skap og kjølerommet, mens andre fikk lage kaker og dekke bord. Jeg og venninna mi fikk den værste jobben som var å vaske kjøla. Vi måtte ha på oss jakker fordi det var iskaldt, og i tillegg var gulvet så kaldt at jeg måtte hente en stol å stå på til slutt fordi det gjorde så vondt å stå på gulvet lenge. 

En annen ting som skjedde da vi skulle vaske var at en i klassen skulle hente en pose for å kaste to gamle rømmepakker i. Og da jeg sto å vasket de øverste hyllene slengte han posen til meg, og selvfølgelig tok jeg i mot posen opp ned så rømmen datt på gulvet så det var rømme på gulvet, maten og oppover veggen. Vi måtte vaske den ene veggen på nytt, men heldigvis hadde vi ikke tatt gulvet enda :)

Det var to av venninne mine som hadde laget kakene på tirsdag fordi de ikke hadde matte tentamen, og de var kjempegode. De hadde laget oreokuler, pavelova, rullekake, og mariekjekssjokolade tror jeg. Det smakte ihvertfall det :D

Q: Hva liker du best av det vi spiste? #kake #skole #matoghelse #oreo #pavelova #rullekake #mariekjekssjokolade

Regn, regn, regn..


29.05.2015, 15:10

Hei :) I dag startet dagen med at vi hadde en løpetest i gymmen. Vi kaller den egentlig Kjetiltesten fordi det er han som er gymlæreren vår og jeg tror det er han som begynte med den. Testen går ut på at vi skal løpe ca 2 km så fort vi kan også sammenligner vi resultatet nå med det vi hadde i fjor. Det værste var at det pissregnet ute så det var kaldt og helt forferdelig vær å løpe i. Sist fredag da vi hadde fotball ute var det samme været så det må være noe med fredager når vi er ute... Men den gode tingen var at jeg forbedret tiden med 24 sekunder fra i fjor noe som jeg ikke hadde trudd. Vi hadde trening på onsdag og kamp i går så jeg var egentlig utrolig sliten.

Mari ser på Prebz og Dennis :)

Ane Estil
Ane Estil

Mitt navn er Ane Estil, jeg er 16 år og kommer fra Lierne i Nord-Trøndelag. På bloggen min kan du lese om hverdagen min, mote, bloggdesign og skole. På fritiden fotograferer jeg og koder bloggdesigning på bestilling. Jeg har laget bloggdesign til personer fra bl.a Paradise Hotel, toppbloggere, og ei fra NRK Super serien Jenter.

Kontakt

aneestilblogg@outlook.com

Reklame
Kategorier
Arkiv
Instagram
Snapchat
bilde

aneestilblogg

Design
Ane Estil
hits