Bloggdesigntutorials og tips!


10.03.2017, 15:00

Her har jeg samlet sammen alle designtipsene jeg har lagt ut på bloggen min så det blir lettere å finne fram til hva du leter etter.

Generelt tips om blogging!
Hva gjør en blogg bra? HER
Hvordan få flere lesere på bloggen? HER
Fordeler og ulemper med blogging! HER
Bloggtips #1: Valg av plattform! HER
Bloggtips #2: Bloggnavn? HER
Bloggtips #3: Blogginnstillingene! HER
Bloggtips #4: Bloggdesign! HER

Bloggdesign tutorials!
Blinkende tekst på fanen! HER
Bytte bort blogg.no-logo på fanen! HER
Skygge bak header! HER
Bytte ut headerbilde til navn! HER
Hvordan sette inn design! HER

Bilder!
Hvordan jeg lager header! HER
Endre profilbilde (runding)! HER
Hvordan jeg redigerer bilder (Gammelt innlegg)! HER

Innlegg!
Smileys når du skriver innlegg! HER
Skygge bak tekst i innlegg! HER
Ingen kopiering på bloggen din! HER
Sette inn YouTube-videoer i innlegg! HER

Annet kult!
Finn ut hvor leserne er fra! HER
Endre utseende på musepila! HER
Spotifyspilleliste i sidemeny eller innlegg! HER
Lære deg å kode selv! HER
Anbefaling av redigeringsprogrammer! HER
Få din egen bloggalmanakk gratis! HER

Hvordan jeg lager header!


21.09.2016, 16:23

Hei!
I går la jeg ut en ny video på kanalen min Ane Karine Estil, og jeg hadde blitt kjempeglad om dere ville abonnert. I videoen viser jeg hvordan jeg lager en header til bloggen min, og det er den metoden jeg vanligvis bruker. Håper dere liker den, og ikke glem å gi en tommel opp :D

Få din egen bloggalmanakk gratis!


09.08.2016, 13:02

Hvis dere ser under reklamen i sidemenyen har jeg min personlige bloggalmanakk der jeg har skrevet inn ting jeg skal gjøre denne uka. Det er ganske enkelt å skaffe seg en bloggalmanakk, og jeg har tenkt til å vise dere hvordan.Først må du gå inn på personligalmanakk.com også velger du boblen der det står "Bloggalmanakk". Husk at du må være registrert hos personligalmanakk eller så lager du bare en ny bruker.Bare velg den størrelsen du ønsker også går du videre til "Innmat Design" og "Moduler", og lager almanakken slik du vil ha den.


På den siste siden kopierer du koden under "Blogg som tillater <script>" fordi blogg.no tillater det.Lim inn koden du kopierte øverst under "Widgets" når du er logget inn på bloggen din. Hvis du har noe der fra før må du ikke fjerne det. Bare lag en ny linje for bloggalmanakk koden.Sånn blir resultatet! :D

Hvordan bli fortere brun!


06.08.2016, 11:45

Sommerferien er snart over, men likevel kan sola være framme i mange dager til. Her er mine tips til å blir fortere brun ute i sola som jeg bruker selv.

Bruk solkrem med lav faktor
Hvis du er som meg som ikke blir lett brent kan du bruke solkrem med lav faktor som gjør deg fortere brun. Av og til soler jeg meg uten solkrem, i hvert fall her i Norge. Men ulempen med å ikke bruke solkrem er at det ikke er bra for huden. Man får lettere rynker når man blir gammel, huden blir lettere tørr og det er større sjanse for å få kreft.

Bruk sololje eller babyolje
Sololje finnes i forskjellige varianter. Dry oil som ikke er så grisete og en annen type som er mye mer klissete. Det finnes også forskjellige faktorer på sololjer, og oljen forsterker solstrålene så du blir lettere brun. Men da er det også større sjanse for å bli brent. Babyolje er helt uten beskyttelse for å bli brent, men hjelper på å bli brun.Fukt huden
Etter en dag i sola er det lurt å smøre seg inn med after sun. Den kjøler ned huden og fukter den så brunfargen holder seg mye lengre. Jeg anbefaler Piz Buin sin after sun fordi du får 400 ml med produkt også er den ikke dyr i det hele tatt. Finnes på Vita for eksempel, der jeg kjøpte min på salg.

Ikke bad i klorvann
Klor bleker kroppen så prøv å unngå å bade i basseng med klor hvis du vil holde på brunfargen din. Det er også viktig å dusje etter å ha vært i bassenget eller i havet.

Skrubb kroppen
Skrubb vekk døde hudceller på kroppen, hvis ikke får du flekker som er brun og som flasser av fort hvis huden er tørr. Bruk også en ansiktsmaske med masse vitaminer fordi det hjelper å holde på brunfargen og å holde huden frisk.

Drikk vann
Det er også viktig å ikke "tørke" innvendig. Drikk mye vann når du er lenge ute i sola og varmen!

Anbefaler redigeringsprogrammer!


26.04.2016, 17:20

Hei! I dette innlegget skal jeg skrive om bilderedigeringsprogram jeg anbefaler. Alle er beregnet for pc, og de fleste jeg har skrevet om er gratis. Jeg har brukt alle disse programmene selv, men nå så bruker jeg bare Photoshop og Pixlr Express til å redigere bildene mine til bloggen.
1. Paint.Net
Det første programmet jeg begynte å bruke for å redigere bilder var Paint.Net som er helt gratis, og du laster det ned til pc'en din. Jeg brukte det til å designe layouts til gosupermodel.no profilen min, og bloggheadere. Det er samme konseptet som Photoshop som koster penger, bare mye mindre funksjoner. De viktigste du trenger er der, og det er et lett nybegynnerprogram jeg vil anbefale.
Last ned Paint.Net HER!


2. Picasa
Picasa var også et program jeg brukte i starten da jeg redigerte bilder. Er ikke så kjent med programmet fordi jeg brukte mer Paint.Net, men det er sånn at du kan sette sammen bilder og lage headere. Det er gratis og du laster det ned til pc'en din.
Last ned Picasa HER!


3. Pixlr Editor
Pixlr Editor ligner litt på Paint.Net, bare at det har litt mer funksjoner og verktøy. Jeg har brukt dette i flere år nå for å lage headere, det er gratis og du trenger ikke å laste ned noen ting. Vil selv anbefale dette framfor Paint.Net.
Du finner Pixlr Editor HER!

4. Pixlr Express
Pixlr Express er mer som appen Pixlr hvor du kan legge på filter, lagmasker, beskjære, endre lysstyrke o.l. Jeg vil anbefale det fordi det har mange verktøy du kan bruke, også er det ganske enkelt å forstå. Det er ikke som de andre programmene jeg har nevnt der du kan sette sammen bilder. Pixlr Express er for et og et bilde.
Du finner Pixlr Express HER!


5. Picmonkey.com
Picmonkey er også gratis og du slipper å laste det ned. Det er likt sånn som Pixlr Express hvor du legger på filter, endrer lysstyrke, beskjærer osv, men her kan du også skrive på tekst og gjøre litt mer. Det koster penger å bruke alle filtrene og verktøyene i programmet, men for meg har det funket fint uten at jeg har betalt for det. I tillegg kan du lage collager med Picmonkey noe jeg gjør med mine collager jeg legger ut her på bloggen.
Du finner Picmonkey.com HER!


6. Photoshop
Photoshop koster penger og det er det en grunn til. Programmet har mye mer verktøy enn alle de andre programmene jeg har nevnt over så hvis bilderedigering er virkelig noe du vil holde på med anbefaler jeg Photoshop. Før jeg kjøpte det hadde jeg brukt Paint.Net og Pixlr Editor lenge for å lage headere, men etterhvert trengte jeg et bedre program med mer verktøy fordi jeg lager andre ting enn bare headere nå.
Du kan kjøpe Photoshop HER!


7. Lightroom
Lightroom er noe det samme som Pixlr Editor bare med mange flere funksjoner fordi det koster penger. Jeg kan egentlig ikke å bruke det, men kjøpte Lightroom og Photoshop i en pakke fordi det var billigst. Vet at det er et kjempebra program som anbefales.
Du kan kjøpe Lightroom HER!

Life hacks!


20.04.2016, 17:35

Bruk legofigurer for å holde styr på ledningene!
Hvis du er lei av at ledningene dine detter ned under senga eller fra pulten kan du bruke legofigurer for å holde de fast.


Bruk en bit av potetgullposen for å lage din egen stylus!
Hvis du ikke liker de stylusene med gummi som gir lett flekker på skjermen kan du teipe på en liten bit av en potetgullposen til en penn. Pass på at du tar nok til at du kan holde på biten du klippet ut for at den skal funke.


Skru av mobilen helt når du lader den!
Hvis du skrur av mobilen din helt når du lader den går det mye fortere.


Bruk en iPadlader for å lade mobilen!
Hvis du bruker en iPadlader med et adapter som er større enn den til iPhoneladeren går det mye fortere å lade.


Bruke fjæra på en penn hvis laderen er ødelagt!
Hvis laderen din er knekt øverst der den puttes inn i mobilen kan du ta fjæra som er inni penner og tre den rundt der det er knekt. Da vil den holde lengre til du får kjøpt en ny.


Varm maskaraen med kroppsvarme før bruk!
Når du varmer den vil den ikke klumpe seg så mye på vippene.


Klipp et hull mitt på potetgullposen eller popcornposen!
Hvis du klipper hullet mitt på kan du bruke posen som en skål så du kan dele med flere.


Finn klærne du skal ha på deg kvelden før!
Hvis du er jente kjenner du kanskje igjen problemet med å finne klær om morgenen. Det tar også lang tid så let fram outiften du skal ha på deg kvelden før. Da sparer du masse tid om morgenen.


Bruk farger på nøklene!
Da slipper du å fikle med å finne rett nøkkel når du har det travelt.


Sveip til venstre for å slette siffer!
Hvis du har en iPhone og bruker kalkulatoren kan du sveipe til venstre for å slette et og et siffer.


Gjør alt på iPhonen/iPaden grått!
Det kan være ganske ekkelt for øynene å se på skjermen på kveldene når den lyser så sterkt. Da kan du på inn i Innstillinger --> Generelt  --> Tilgjengelighet --> Tilgjengelighetssnarvei (Helt nederst) --> Gråtoner. Når du trippelklikker på hjemknappen vil alt på skjermen bli grått som gjør det litt bedre å se på, og får å skru det av trykker du tre ganger på knappen.

Hvordan redigere bilder i kodelåsen!


22.03.2016, 21:03

Innlegget ble oppdatert 22. Mars.


Følg stegene lengre ned for å finne ut hvordan du kan redigere et bilde så det ser ut som at det er ekte. På bilde under ser du resultatet!

1. Først trenger du en app som heter PicsArt og den finnes i AppStore. Når den er lastet ned og du har åpnet den trykker du på Edit.

Ta screenshot av låsskjermen din, velg bilde fra kamerarullen og trykk på Add Photo som vist over. Da velger du 10 kvadratiske bilder som du har på kamerarullen. Så trykker du på et av de 10 bildene og deretter på den stjerna som er markert på bilde til høyre i collagen.

Velg rundingen fordi det skal passe inn i de runde knappene på låsskjermen, og beskjær bilde. Trykk på V eller den knappen som bekrefter hvis dere skjønner også trykk på det runde bilde som vist til høyre i collagen over. Trykk deretter på der det står normal så vil du få opp en meny. Der skal du trykke på Lighten så bilde blir litt gjennomsiktig og tallene i låsen vil vises i gjennom bildet. HUSK Å GJØR DET SAMME PÅ ALLE DE 10 BILDENE!

Når du har beskjært de og trykket på Lighten på alle 10 bildene må du endre størrelsen og plassere de over tallene i kodelåsen. Det er lurt å gjøre det nøyaktig så det ser fint ut. Etter at du har plassert de så de passer bra trykker jeg på bildene og setter ned Opacity (Gjennomsiktighet) til ca 150 ish.. Da vil tallene og bokstavene bak komme enda mer fram selv om at bilde ikke forsvinner. Så trykker jeg på V eller bekrefter det også velger jeg Mask. Dere ser det til høyre på bilde i collagen.

Jeg velger det som heter Light 8 og setter ned Opacity til ca 30 ish...


 

Og da er jeg ferdig og kan lagre bilde til kamerarullen. Du kan bruke ditt bilde som bakgrunn på telefonen din med 10 bilder av favorittartisten din eller favoritt youtuberen. Eller kanskje du vil lure vennene dine og si at det er ekte.

Beklager hvis det er en del skrivefeil i dette innlegget xD Men har hatt engelsktentamen i dag så hode henger ikke helt med det fingrene skriver på tastaturet :P

Bloggtips #4: Bloggdesign del 1!


06.03.2016, 17:06

Det er veldig viktig å ha et fint design på bloggen sin. Da mener jeg ikke de standard designene til blogg.no som de har lagd selv fordi det kan alle få tak i så det er ikke så unikt og pent. Mange lesere går ut av blogger de ser bruker blogg.no sine design fordi de ser på det som uprofft. Har også lest at bedrifter ikke sponser bloggere som ikke har et bra nok design. Det er ikke det at designene til blogg.no ikke funker eller noe sånt, men de har ikke mange funksjoner som en god blogg burde ha synes jeg. (Hvis du vil lese andre tips i bloggtipserien kan du trykke HER.)

Søk på google etter gratisdesign til blogg.no så får du opp mange resultater. Samtidig finnes det mange gratisdesign der ute som ikke er de beste, men det er en grunn til at de er gratis. Webdesign og bloggdesign endrer seg hele tiden og det kommer alltid noe nytt som blir populært akkurat som mote. Så her er noen av de designerne som lager de mest moderne bloggdesignene til blogg.no i rekkefølge med den jeg synes er best øverst. Husk at de som lager de beste designene er også de dyreste så det koster penger for deres design. Jeg har skrevet om de har gratisdesign eller designmaler som koster penger.

Rikke Rye-Holmboe  - RRH.NO / Hun lager design på bestilling gjennom bedriften Sircon, og hun kan utrolig masse om webdesigning og bloggdesigning. På nettsiden hennes finner du en designbygger der du kan lage ditt eget moderne design uten å kunne noe som helst om koding. Før hadde hun en nettbutikk med mange fine designmaler til salgs og gratisdesign, men hun har dessverre fjernet alt nå.
Terningkast: 6

Kristine Valberg - KvDesign.no / Hun lager også moderne bloggdesign som koster penger i netbutikken hennes. Det er også mulig å bestille skreddersydd design der du bestemmer alt i designet ditt, men det koster en del så hvis du satser på blogging vil jeg anbefale å bestille. Da får du ditt eget unike design som ingen andre har. Hun har dessverre heller ikke noen gratisdesign, men hvis du melder deg på nyhetsbrevet hennes gir hun bort gratise designmaler og mye annet kult fra nettbutikken hennes av og til.
Terningkast: 6Cecce - design.cecce.no / Cecce lager utrolig fine og moderne design. Det jeg ikke liker med designene hennes er at jeg føler de ikke helt passer inn på en blogg. Det er også en del funksjoner som ikke fungerer helt rett noe som de over har. Hun har også en nettbutikk der hun selger moderne design, men de er ganske dyre i forhold til Kristine sine.
Terningkast: 5

Albertinealbiss.blogg.no / Hun har mange fine gratisdesign også lager hun design på bestilling. De er moderne og fine, men minuset med designene hennes er at de ikke passer på mindre skjermer. Teksten kan være vanskelig å lese og designet kan se litt skjevt ut. Men de er nydelige og hun er kjempeflink til å lage detaljerte design.
Terningkast: 5

Silje Liensiljelien.blogg.no / Silje lager design på bestilling også har hun gratisdesign som du kan bruke. Det som er forskjellen på designene hennes fra de andre er at de er mer typisk et bloggdesign med sidemeny, innleggsdel og en header på toppen. De er kjempefine, men noen av gratisdesignene er kanskje ikke de mest moderne i forhold til Rikke, Kristine og Cecce sine. Hun har mer basic design og de andre har mange forskjellige design med mange funksjoner som kan være kjekt å ha bare at du må betale for det.
Terningkast: 5Morelldesignmorelldesign.blogg.no / Designene hennes er ikke de mest moderne, men hvordan de ser ut er elsk. Hun lager mer søte og for de som ikke vil ha design med mange funksjoner, men et fint utseende. I tillegg er de gratis og jeg brukte det som heter cupcake love på min blogg for magne år siden.
Terningkast: 5

I del 2 av bloggdesigntipset skal jeg vise hvordan man setter inn et design på blogg.no ♥

Bloggtips #3: Blogginnstillingene!


05.03.2016, 15:11

Hei! Dette er det tredje bloggtipset i serien som jeg startet for noen uker siden. Det var meningen at jeg skulle poste et tips i uka, men det fungerte ikke pga mye som skjedde etter skolen så jeg hadde rett og slett ikke tid. 

I hvertfall så har jeg tenkt til å forklare litt hva alle innstillingene i blogsoft betyr fordi det kan være lurt å vite før du starter å blogge. Dette er for de som ikke har noe erfaring med blogsoft og som nettop har startet å blogge.

Lage en blogg!
Dette er bloggen vi kommer til å bruke i disse tipsinnleggene mine. Jeg har valgt å kalle den for estilfashion fordi jeg kommer til å blogge om mote også er det et kort og enkelt navn jeg tror er lett å huske for leserne. Les tipset mitt HER om hvordan du kan velge et bra bloggnavn. Bruk også en mail som er opprettet. Mange bruker bare tullemailer som ikke finnes når de lager en blogg noe som ikke er så lurt. Hvis du glemmer passordet kan du ikke få det tilbake og hvis f.eks blogg.no skal kontakte deg angående sponsing, konurranser osv får du ikke sjekket hva det er når mailen du brukte ikke finnes.

Medlemskap i Bloggklubben!
Dette er det første som kommer opp etter at du har laget bloggen din. Jeg vil anbefale alle å melde seg i bloggklubben fordi da får du tilbud om kampanjer, giveaways og sponsede innlegg som du kan skrive/være med på. Bare fyll ut alle feltene og husk at du må bruke ditt eget mobilnummer fordi du får en bekreftelseskode på melding som du må skrive inn for å bli medlem (se bilde under dette).
 


Profilen!
Det neste du burde fikse før du starter å blogge er en profil. Den finner du ved å trykke på tannhjulet øverst til høyre og så på Profil. Der kan du laste opp et profilbilde som også kommer til å vises i sidemenyen på bloggen din. Trykk på endre profilbilde og last opp et fra pc'en din i den største størrelsen. Altså "stor". Du ser hvordan du får til å laste opp i den største størrelsen etter at du har trykket på Endre profilbilde. Så er det bare å fylle ut resten i profilen din. 
Det du skriver i "Beskrivelse av deg" er det som vil vises på bloggen i sidemenyen under profilbilde du lastet opp. Så skriv en presentasjon om deg og hva bloggen din handler om.

Kontoinnstillingene!
Det neste er kontoinnstillingene. Her er det også lurt å fylle inn det meste for å gjøre bloggen sikker og brukbar. Der det står Kontaktinformasjon er det lurt at du fyller ut fordi det gjør det lettere for sponsorer og blogg.no å ta kontakt med deg hvis det er noe de lurer på. Det er på denne siden du endrer passord og kan slette hele bloggen.

Blogginnstillinger!
Her er innstillingene for selve bloggen. Hvis du skriver inn noe i beskrivelsen her vil det ofte vises i headeren på bloggen når du bruker standarddesignene til blogg.no som jeg vil komme tilbake til i et annet tips innlegg. Gruppeblogg er ikke noe jeg skal gå inn på fordi jeg har aldri brukt det før og kommer heller ikke til å gjøre det. Men der det står "Mobilvennlig" anbefaler jeg dere å huke av noe som jeg har gjort for estilfashion.blogg.no. Det gjør at du får et spesielt design når du leser bloggen fra en mobil. Det gjør også at bildene passer til minde skjermer og at den laster fortere fram på mobil. 
Delingsvalg anbefaler jeg at du lar stå som det er. Da er det lettere å få flere lesere og lettere å finne bloggen din. Jeg har også valgt kategorien Mote på blogglisten som gjør at lesere som har lyst til å lese om mote finner lett min blogg som handler om det.

Kommentarinnstillinger!
Her kan du bestemme om du vil ha kommentarer på bloggen din og om du vil godkjenne alle kommentarene som blir skrevet før alle andre kan se de. Du kan også velge å få en mail hver gang noen kommenterer på bloggen din.
Du kan også skrive inn noen ord som du ikke vil skal kommenteres på bloggen din i Tekstfilteret. I IP-filteret kan du lime inn IP-adresser til personer du ikke vil skal kommentere på bloggen din. Du finner IP-adressen ved å se på kommentarene du har fått.


Det var de fleste innstillingene du burde ha gått i gjennom før du starter å blogge. Neste gang skal jeg skrive litt om bloggdesign og vise dere noen flinke bloggdesignere ♥

Bloggtips #2: Bloggnavn?


05.02.2016, 17:30

Dette tipset blir ikke like langt som det første jeg hadde, men skal i hvertfall gi dere noen tips når dere skal velge bloggnavn etter å ha valgt plattform. Det er veldig mange som spør meg på Instagram om jeg har noen tips til hva de kan kalle bloggen sin, men det synes jeg de selv må bestemme. I stede skriver jeg mine råd om å velge et navn som man blir fornøyd med selv.

1. Velg et navn til bloggen du vet at du kommer til å like og være fornøyd med i flere år framover. Selv var jeg ikke så gammel da jeg lagde min første blogg, andre blogg og til og med tredje blogg. Alle de navnene jeg hadde til de var jeg kjempe fornøyd med der og da, men nå så synes jeg de er kjempeteit. En blogg jeg husker het anebaneshverdag.blogg.no noe jeg ikke kunne hatt som bloggnavn nå. Det er grunnen til at jeg har slettet bloggen. Så velg noe du vet du kommer til å like når du blir eldre og ikke bare der og da.

2. Har du noen interesser eller hobbyer du kommer til å blogge om? Da kan du f.eks kalle bloggen din fotballmaiken.blogg.no hvis du skal fokusere på å blogge om fotball. Hvis du er glad i å ta tumblrbilder kan du kalle den tumblrjenny.blogg.no for eksempel. Kall den etter noe du kommer til å blogge mye om.

3. Bruk ditt eget navn i bloggnavnet. Min blogg heter aneestil.blogg.no som er fornavnet og etternavnet mitt. Det er noe enkelt og jeg tror jeg kommer til å være like fornøyd med det nå som om noen år. Du kan også velge fornavn og mellomnavn i bloggnavnet ditt også.

4. Dette er siste tipset jeg kommer med i dag og det er at du burde velge noen enkelt som leserne vil huske. Da kommer de tilbake å leser bloggen din mer en annen gang fordi de husker bloggnavnet ditt. Hvis bloggnavnet er for eksempel rainbowc0lorskawaii.blogg.no så er det vanskelig å huske.

Håper disse fire tipsene hjalp litt med å velge navn til bloggen din. I neste uke går jeg i gjennom de fleste innstillingene på blogg.no som kan være lurt å vite hva betyr når du har lagd din første blogg ♥

Processed with VSCOcam with t1 preset

Processed with VSCOcam with t1 preset

Bloggtips #1: Valg av plattform!


27.01.2016, 18:41

Hei! Jeg har tenkt til å starte en bloggserie der jeg gir dere som har tenkt til å starte med blogging noen tips. Jeg kommer til å ta utgangspunkt i blogg.no siden det er denne plattformen jeg er mest vant med selv, men i dette innlegget kommer jeg til å skrive om flere dere kan velge mellom. Til neste uke kommer det tips om å velge bloggnavn, en annen gang om innstillingene på blogg.no som kan være litt vanskelige å forstå, design tips og masse mer jeg har planlagt for dere. 

Håper dette er noe dere liker siden veldig mange spør om bloggtips ♥


 

Blogg.no
Det er her jeg blogger selv og kanskje de fleste norske bloggene som dere leser blogger her på blogg.no. Det er denne plattformen jeg vil anbefale dere å starte på fordi det er gratis og man står fritt til å endre på bloggdesign helt selv. Mange nybegynnere velger å starte med blogg.no og etterhvert som de har blitt mer erfarne med blogging går de over til eget domene og ny plattform som f.eks wordpress. Eget domene vil si at man slipper at det står .blogg.no etter bloggnavnet sitt, men heller bare .no .com eller .net.

Det som er minuset med blogg.no er at det kan være litt vanskelig å skjønne alle innstillingene og alle funksjonene fordi det er litt dårlig forklart. I tillegg så er det reklamer på alle blogger på blogg.no som ikke kan fjernes. Men samtidig så er jo det grunnen til at det er gratis å blogge her og det finnes så mange funksjoner og innstillinger.Wordpress.com
Det er denne plattformen mange bloggere går over til etter at de har blogget på blogg.no en stund. Grunnen til det er at mange kjøper sitt eget domene og får liksom mye mer kontroll på hva man kan gjøre med bloggen siden man betaler lagringsplass for den. Det går også an å lage blogg gratis på wordpress, men da får du ikke eget domene og det kan være litt vanskelig å forstå alt med wordpress, men sånn er det når man er ny på alle plasser. I hvertfall synes jeg det, og anbefaler blogg.no hvis du aldri har blogget før.

Nouw.com
Nouw er en ganske ny bloggportal som er svensk, men har kommet til Norge nå. Har brukt den litt bare for å teste den ut og det er favoritten min etter blogg.no. Alt der er veldig enkelt fordi det er lite funksjoner, men det viktigste du trenger er der og det jeg liker best er at det er så lett å redigere designet på bloggen. Alt er ferdig laget så du drar og slipper elementer dit du vil ha det i designet.

Minuset med Nouw er at det var veldig vanskelig å skrive innlegg synes jeg. Det er ganske rotete og jeg skjønner heller ikke hvor jeg skal skrive innleggsteksten hen xD.


 

Blogger/Blogspot
Denne plattformen er eid av google og man trenger googlekonto for å blogge her. Etter min mening er dette den plattformen jeg ville ha valgt sist mellom de jeg har skrevet om i dag fordi det er ganske tungvint og vanskelig å forstå. Jeg har vært borti blogspot ganske lenge nå, men skjønner ikke en dritt. Tumblr.com

Tumblr vet jeg rett og slett ingenting om som bloggplattform, men vet at det er veldig enkelt å blogge fra mobilen. Dere får teste ut selv og si hva dere synes om denne plattformen.


 

Hvordan jeg redigerer bloggbilder!


22.01.2016, 16:00

Hei! Jeg elsker å lese innlegg der bloggere viser hvordan de redigerer bildene sine, og siden jeg aldri har gjort det tenkte jeg å vise dere hvordan jeg gjør det nå. Jeg er ikke proff på å redigere bilder og bruker bare en nettside som heter picmonkey.com (Gratisversjonen). Jeg har begynt å brukt PicsArt og Pixlr som er noen apper man laster ned til pc'en, men er mest vant til Picmonkey.

Først trykker jeg på "Exposure" og redigerer "Brightness" bare litte grann opp til 10 ish, så setter jeg "Highlights" opp til rundt 30. Alt dette kommer så klart an på hvordan bildet er, men dette er noe av det jeg pleier å gjøre oftest. På "Shadows" bruker jeg å sette den ned litt på minussiden til ca -5 til -10. Også tar jeg opp "Contrast" til ca 5 til 10.Så går jeg på "Colors" og setter enten "Temperature" ned hvis bildet er ganske brun-gult så det får litt kaldere farger. Hvis bildet er ganske blått setter jeg opp "Temperature" så det blir litt varmere. Til slutt endrer jeg størrelsen på bildet der det står "Resize" til 1000px fordi innleggene mine er 1000 px bred. Grunnen til at jeg gjør det er at det går mye fortere å laste opp bildene til blogginnlegget, men jeg passer på at det ikke er under 1000px fordi da ser det rart ut på bloggen.Her er noen før og etter bilder:Fordeler og ulemper med blogging!


17.01.2016, 14:18

Som mange kanskje vet har jeg blogget ganske lenge nå, og har opplevd mange fordeler og ulemper med å blogge. Jeg tenkte å dele mine erfaringer om hva som er fordeler og ulemper med å blogge så håper du får noen tips eller kjenner deg igjen.

Fordeler:

Du får mange nye venner som også blogger og har de samme interessene som deg.

Du når ut til mange lesere med meningene dine enn hvis du ikke hadde blogget.

Du blir bedre på å skrive. Jeg gikk fra å ha 4 på norsktentamene til 6'er. Kjenner også flere bloggere som har gått opp karakterer i norsk etter at de startet å blogge.

Du lærer deg å ta bedre bilder. Det finnes mange fotoblogger som gir deg tips til å ta bedre bilder, og jeg har lært mye av de etter at jeg fikk speilreflekskameraet.

Du deler erfaringer med andre bloggere, og hjelper hverandre. Jeg f.eks hjelper mange med å lage design mot at de reklamerer for meg. Vi deler også tips med hverandre til å gjøre bloggene bedre.

 
 

Ulemper:

Du må legge mye arbeid i bloggen for at den skal bli bra. Ha en idé, ta bilder, redigere de, skrive en god tekst og lese gjennom den før den publiseres.

Poste hver dag så lesertallet ikke synker. Ofte så synker lesertallet hvis man ikke poster innlegg hver eneste dag.

Du må alltid ha noe å skrive om. Det er perioder mange bloggere føler de ikke har noe å skrive om, og innleggene føles bare rotete og meningsløse.

Ta gode lyse bilder. Det er ihvertfall en ulempe for meg, spesielt på vinteren da det er lite lys også kan jeg ikke så mye om fotografering.

Negative kommentarer. Det er alltid noen som har det gøy ved å kommentere negativt, men de fleste bloggerne tar det ikke til seg. Jeg gjør ikke det selv om jeg ikke har fått noe negativt. Er mer noen anonyme som har det gøy ved å poste tullekommentarer.

 
 

Jailbreak? Farlig? Hvordan? Hva?


13.01.2016, 17:10

HVIS DU HAR TENKT TIL Å JAILBREAKE ANBEFALER JEG DEG Å SPØRRE EN FORESATT FØRST HVIS DU ER YNGRE ENN MEG. MAN VET ALDRI HVA SOM KAN SKJE, OFTEST GÅR DET BRA OG JEG TROR IKKE DE BLIR SÅ GLAD HVIS IPHONEN ELLER IPADEN DIN PLUTSELIG IKKE FUNGERER. I DETTE INNLEGGET ER DET MINE MENINGER OG ERFARINGER!

Etter at jeg la ut en forklaring på hvordan dere kan redigere bilder inn en screenshot kodelåsen, og få det på ekte ved å jailbreake har jeg fått sykt mange spørsmål angående det. Hva er jailbreak? Er det trygt? Hvordan får man bilder i låsen på ekte? Kan man ta det vekk etterpå?

Jeg skal med mine egne meninger og det jeg vet svare på de spørsmålene for dere så jeg slipper å svare en og en hver gang noen spør på Instagram ♥ Jeg er ikke ekspert på dette, men er litt over gjennomsnitte interessert i det enn andre jenter på min alder.

Hva er Jailbreak?

Det er noe de med iPhone, iPad og iPod touch (alle de appleproduktene blir kalt iDevice) kan få. Jailbreak gir deg full tilgang til funksjoner og egenskaper Apple har begrenset ved operativsystemet sitt. Som for eksempel nattmodus som vil si at skjermen demper lysstryken når det er mørkt så det blir bedre å se på for øynene. Funksjonen kommer faktisk i neste oppdatering fra Apple.. iOS9.3, men det har tidligere bare vært ganske populært for de med jailbreak. Du kan også gjøre så Instagram blir lettere å bruke. Du slipper for eksempel å logge ut og inn hver gang du bytter konto, du trenger ikke å se et og et bilde i feeden, men 3 og 3 på rekke samtidig som på utforsk. Du kan endre utseende på alle ikonene uten at det er en shortcut. Shortcut betyr snarvei, og i denne sammenhengen mener jeg at du blir ført til safari før den rette appen åpnes. Og du får bilder i kodelåsen på ordentlig som fungerer, se snaper så mange ganger du vil og sende bilder fra kamerarullen som en vanlig snap + masse mer.

Dette er bare 1 % av det du kan få ved å jailbreake, og jeg mener virkelig 1 % fordi det finnes så ufattelig mye du kan gjøre. Alt det jeg nevnte over og masse mer får du ved å laste ned Tweaks fra Cydia fra sources du enten legger til eller fra noen som er lagt til fra før. Tweaks er det samme som Apper på en måte som kan endre det du vil på iDevicen din mens Cydia er det samme som AppStore. Sorces er kilder der det finnes forskjellige Tweaks du ikke kan få hvis du ikke har lagt til den rette kilden.

Er det trygt å jailbreake?

Ja jeg vil si at det er trygt å jailbreake hvis du har en ganske ny iPhone, iPad eller iPod touch. Etter mine erfaringer så blir telefonen bare bitte litt tregere, men du merker det nesten ikke i forhold til alt det du kan gjøre ved å jailbreake. Vil bare si at jeg garanterer ikke at det er helt trygt. Det har vært det for meg alle gangene, men kanskje for deg kan telefonen låse seg så du må restarte den så du mister bilder, apper osv. Derfor passer jeg på at jeg tar sikkerhetskopi via iTunes en gang i blant fordi da kan jeg gjenopprette iPhonen og få tilbake alt hvis det skulle skje noe.

Kan man ta vekk jailbreak etterpå?

Ja det skal gå an. Hvis du tar sikkerhetskopi av iDevicen din før du velger å restarte hele skal du få tilbake apper, bilder, meldinger og alt du har på den. Da kan du bare gjenopprette sikkerhetskopien du tok før den ble restartet. Det skal finnes en tweak for å gjøre det lettere å fjerne jailbreaken, men vet ikke om den funker på iOS9.

Hvordan får man bilder i låsen på ekte?

Jeg tipper at mange av dere lesere ikke har en jailbreaket iDevice så dere kan få til det med bilder i kodelåsen, men i hvertfall så er det en tweak kalt Faces. Du finner den i Cydia, og laster opp bilder i innstillinger som du vil ha i låsen.
 

Tips til dere som har tenkt til å jailbreake:

 • Alltid ta backup via iTunes før du jailbreaker! Gjør det også jevnlig når du har jailbreaket fordi du vet aldri, plutselig kan det skje noe med iDevicen din.
 • Hvis du er noen år yngre enn meg så anbefaler jeg at du snakker med foreldrene dine så de ikke blir sint hvis iDevicen din klikker eller ikke vil funke. Jeg tipper de ikke vil bli så glad når de ser at den ikke funker.
 • Vær helt sikker på at du vil jailbreake før du gjør det.

Håper dette er et innlegg dere liker siden dere spør veldig mye om jailbreaking ♥

Hvordan sette inn designet!


11.01.2016, 15:46

Dette innlegget forklarer hvordan du setter inn gratisdesignene mine på bloggen din hvis du ikke vet det fra før.

 • Du må først passe på at du er logget inn på bloggen din.
 • Så sjekker du mailen din om du har fått noen koder fra meg. De skal lastes ned til pc'en din.
 • Den koden som heter CSS skal limes inn HER. (Linken åpnes i en ny fane.)
 • Den koden som heter Forside skal limes inn HER. (Linken åpnes i en ny fane.)
 • Den koden som heter Innlegg skal limes inn HER. (Linken åpnes i en ny fane.)
 • Og den koden som heter Kategori, Arkiv skal limes inn HER. (Linken åpnes i en ny fane.)
 • Den samme koden Kategori, Arkiv skal limes inn HER. (Linken åpnes i en ny fane.)Bytte ut headerbilde til navn!


11.01.2016, 15:38

Dette innlegget forklarer hvordan du bytter ut headerbilde til navn og bloggadresse i gratisdesignene mine.

 • Du må først passe på at du er logget inn på bloggen din.
 • Deretter trykker du HER for å komme til stilsettet. (Linken åpnes i en ny fane.)
 • Så blar du deg ned til du finner #header {
 • Nederst i #header { delen der det står display: ; skal du skrive none.
 • Da skal det stå sånn display: none;
 • Så blar du litt lengre ned til du finner delene for h1 { og h5 {
 • Der skal du fjerne none.
 • Da skal det stå i delen for h1 { display: ; og i delen for h5 { skal det stå display: ;

Vil du lære deg å kode bloggdesign?


22.10.2015, 17:09

Hei! Jeg har egentlig sluttet å ta i mot bestillinger på design fra privat/mindre kjente bloggere siden jeg ikke har tid til det, og jeg er veldig lei meg for det. Derfor har jeg funnet en designmal av en av de flinkeste bloggdesignerene i Norge som heter Rikke Rye. Det er forklart i stilsettet hva mange av kodene betyr så det er lettere å utforme sitt eget design fra det. Det var fakstisk slik jeg lærte meg å lage mine egne design.

Du finner koden og mer informasjon hvis du trykker på linken HER som fører deg til nettbutikken hennes. Hun lager dessverre ikke designmaler og gratisdesign lengre.

Noen av mine design.
 

Designtips og hjelp!


12.08.2015, 11:54

Her har jeg samlet sammen alle designtipsene jeg har lagt ut på bloggen min så det blir lettere å finne fram til hva du leter etter.

Generelt tips om blogging!
Hva gjør en blogg bra? HER
Hvordan få flere lesere på bloggen? HER
Fordeler og ulemper med blogging! HER
Bloggtips #1: Valg av plattform! HER
Bloggtips #2: Bloggnavn? HER
Bloggtips #3: Blogginnstillingene! HER
Bloggtips #4: Bloggdesign! HER

Bloggdesign tutorials!
Blinkende tekst på fanen! HER
Bytte bort blogg.no-logo på fanen! HER
Skygge bak header! HER
Bytte ut headerbilde til navn! HER
Hvordan sette inn design! HER

Bilder!
Hvordan jeg lager header! HER
Endre profilbilde (runding)! HER
Hvordan jeg redigerer bilder (Gammelt innlegg)! HER

Innlegg!
Smileys når du skriver innlegg! HER
Skygge bak tekst i innlegg! HER
Ingen kopiering på bloggen din! HER
Sette inn YouTube-videoer i innlegg! HER

Annet kult!
Finn ut hvor leserne er fra! HER
Endre utseende på musepila! HER
Spotifyspilleliste i sidemeny eller innlegg! HER
Lære deg å kode selv! HER
Anbefaling av redigeringsprogrammer! HER
Få din egen bloggalmanakk gratis! HER

Spotifyspilleliste i sidemenyen el. innlegg!


10.08.2015, 12:00

Spilleliste i sidemenyen!

Hvis du vil ha spillelisten i sidemenyen må du gå inn på Avansert design ---> Forside. Trykk på CTRL+F, da skal det komme opp en søkeboks og der skriver du sidebar.

Høyreklikk på spillelista de og trykk på Copy Embed Code. Deretter limer du inn koden rett under linjen der det står sidebar. Sånn som under.

<tag:include module="sidebar"></tag:include>
<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:ane.estil:playlist:3sK86dDkM3FdRcSeUFDECh" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

 


Spilleliste i innlegg!

For å få den i innlegg må du kopiere embedkoden igjen. Så skriver du det innlegget du vil ha også trykker du på HTML av/på nederst til høyre der du skriver innlegget. Lim inn innebyggkoden nederst!

Det vil se litt rart ut, men når du publiserer innlegget vil det bli bra.
Skygge bak tekst i innlegg!


09.08.2015, 12:00

Hvis det er noe du vil framheve i innlegget ditt så er det utrolig kjekt å ha en skygge bak teksten. 

Når du skriver et innlegg så trykk på HTML av/på som du ser på bilde under. Lim inn denne koden nederst 

<!-- bso-embed-->
<div id="bso-embed"><span style="text-shadow: 1px 3px 9px black;">TEKST HER</div>

Der det står TEKST HER skal du skrive den teksten du vil ha skygge bak. Når du er ferdig med å skrive trykker du bare på HTML av/på igjen for å se resultatet.

Sånn er skyggen bak teksten ♥


Endre profilbilde! (Runding)


07.08.2015, 12:00

Kopier koden under og legg den inn nederst i stilsettet!

#profile a img {

max-width: 100%;

border: 0;

margin-left: 20;

padding: 0;

background: transparent;

border-radius: 100%;

-webkit-transition: all 0.5s ease;

-moz-transition: all 0.5s ease;

-o-transition: all 0.5s ease;

-ms-transition: all 0.5s ease;

transition: all 0.5s ease;

}

#profile a img:hover {

border-radius: 100%;

-webkit-transform: rotate(20deg);

-moz-transform: rotate(20deg);

-o-transform: rotate(20deg);

-ms-transform: rotate(20deg);

transform: rotate(20deg);

-webkit-filter: grayscale(100%);

}

 


 

Endre utseende/hva betyr forskjellige ting.

#profile a img {

max-width: 100%; -------------------> Full størrelse på bildet.

border: 0px; ------------------------------> Fjerner en svart ramme rundt bildet.

padding: 0px; ----------------------------> Fjerner forhåndskodet padding rundt bildet.

background: transparent; ---------> Fjerner en bakgrunnsfarge bak bildet.

border-radius: 100%; --------------> Gjør bildet helt rundt. Fjern denne linjen hvis du vil ha et firkantet bilde eller skriv et mindre tall.

-webkit-transition: all 0.5s ease;

-moz-transition: all 0.5s ease;

-o-transition: all 0.5s ease;

-ms-transition: all 0.5s ease;

transition: all 0.5s ease;

}

#profile a img:hover {

border-radius: 100%; -------------------------> Gjør så at bildet enda er rundt når man holder pila over.

-webkit-transform: rotate(20deg); ---------> Endre til høyere tall hvis du vil at bildet skal rotere mer når man holder pila over. Husk å endre på de under og!

-moz-transform: rotate(20deg);

-o-transform: rotate(20deg);

-ms-transform: rotate(20deg);

transform: rotate(20deg);

-webkit-filter: grayscale(100%); ----------> Gjør bildet grått når man holder pila over.

}

Smileys når du skriver innlegg!


05.08.2015, 12:00

Her er noen smileyer du kan kopiere når du skriver et innlegg hvis du vil ha noen andre enn bare :), :D :P ;-) osv :)

wink razz biggrin

 

Endre usteende på musepila!


04.08.2015, 12:00 

For å endre pila limer du inn denne koden rett under som vist på bildet under. Gå til Avansert design ----> Forside, Innlegg, Kategori og Arkiv

<style type=text/css>body, a {cursor: url(LINK TIL PIL), progress;}</style>

Koden limes inn under <head> som du finner øverst i HTML malene. Husk å lime inn koden i alle malene!

Gå inn på denne nettsiden cursors-galore.tumblr.com og høyreklikk på en pil du liker. Deretter trykker du på "Copy image URL" og lim inn koden der det står LINK TIL PIL.

 

 

 

Finn ut hvor leserne er fra!


02.08.2015, 12:00

Tenkte jeg skulle vise dere en widget som viser hvor besøkerne dine er fra og når de var inne på bloggen. Det du må gjøre er å gå inn på feedjit.com

Du endrer farger og hvor mange besøkere som skal vises og når du er ferdig trykker du på "Go!". Da får du en kode som du limer inn i Avansert design ----> Widgets.

 

  

 

 

Ingen kopiering på bloggen din!


01.08.2015, 12:00

Koden skal limes inn i alle HTMLmalene (Avansert design ----> Forside, Innlegg, Kategori og Arkiv) rett over </body> som dere ser på bildet lengre ned. Hvis du ikke finner </body>, trykk på Ctrl samtidig som du trykker på F så skal det komme opp en liten søkerute. Skriv </body> og trykk på Enter for å søke. Da skal </body> komme fram med en gang.

 

<BODY ONCONTEXTMENU="return false"></BODY><script language=JavaScript> <!--var message="Ingen kopiering. På forhånd takk!";

/////////////////////////////////// function clickIE4(){ if (event.button==2){ alert(message); return false; } }

function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } }

if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; }

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->

</script>

 

 

Husk å lime koden inn i alle malene!

Skygge bak header!


31.07.2015, 12:00

Idag skal jeg vise dere hvordan dere kan få skygge bak f.eks headeren, innleggene eller sidemenyen.

Gå til AVANSERT DESIGN ----> STILSETT (CSS)

Lim inn denne koden der du ønsker å få skyggen:

-webkit-box-shadow: 0px 0px 10px #cccccc;

-moz-box-shadow: 0px 0px 10px #cccccc;

box-shadow: 0px 0px 10px #cccccc;

 

Rundt headeren:
Lim koden inn rett under #header { linjen eller som vist på bilde lengre ned.

Rundt sidemenyen:
Lim koden inn rett under #side { linjen.

Rundt hele innlegg og sidemenyen:
Lim koden inn rett under #wrapper { linjen.

Rundt bare innlegg:
Lim koden inn rett under #main { linjen eller som vist på bilde lengre ned.

 

 

Bytte bort blogg.no logo på fanen!


30.07.2015, 12:00

Idag tenkte jeg at jeg skulle vise dere hvordan dere kan endre det lille bildet på fanen på bloggen deres istedet for blogg.no sin logo.

Du må  gå inn på  Avansert design ---> Forside, Innlegg, Kategori og Arkiv og lete etter linjen der det står <link rel="shortcut icon" href="http://static.blogg.no/blogs/favicon.gif" type="image/gif" />
 som dere ser på bildet under. 

Så må du kopiere bildenettadressen til bildet du vil ha på fanen og lim den inn i stede for linken med rød farge: <link rel="shortcut icon" href="http://static.blogg.no/blogs/favicon.gif" type="image/gif" />

Husk å gjør akkurat det samme i alle malene: Forside, Innlegg, Kategori og Arkiv. 
Sette inn YouTubevideoer i innlegg!


28.07.2015, 12:00

Hvis du vil vise noen favorittsangen din eller en annen youtubevideo må du først finne videoen du vil sette inn. Bla ned til der beskrivelsen er og trykk på share ---> Embed. Kopier koden som kommer fram.

Trykk på HTML av/på nederst til høyre der du skriver innlegget og lim inn koden helt nederst! :D

Blinkende tekst på fanen!


27.07.2015, 12:00

Dette er det første innlegget som er forhåndspublisert fordi jeg er på vei til Salangen med familien fordi vi skal på hytta. Jeg har faktisk forhåndspublisert innlegg for hver dag mens jeg er borte, og det kommer for det meste designhjelpinnlegg og noen #TB innlegg. Kanskje hvis jeg har mulighet så kommer det noen andre innlegg mens jeg er der, men da må jeg ha tilgang til internett.


 

Jeg har sett at SiljeLien.blogg.no har en slags blinkende tekst på fanen når man er på bloggen hennes og jeg syntes det var utrolig kult. Jeg begynte å søke på google etter det og fant en kode som fungerte ganske kjapt.

 • Først må du gå inn på Avansert design ---> Forside.
 • Trykk på Ctrl+F og i søkefeltet skriver du <head>. Det skal stå nesten helt øverst i malen!
 • Rett under linjen der det står <head> limer du inn denne koden:

<script type="text/javascript">function tb8_makeArray(n){this.length = n;return this.length;}tb8_messages = new tb8_makeArray(3);tb8_messages[0] = "DITT NAVN";tb8_messages[1] = "DITT NAVN";tb8_messages[2] = "DITT NAVN";tb8_rptType = 'infinite';tb8_rptNbr = 5;tb8_speed = 100;tb8_delay = 2000;var tb8_counter=1;var tb8_currMsg=0;var tb8_tekst ="";var tb8_i=0;var tb8_TID = null;function tb8_pisi(){tb8_tekst = tb8_tekst + tb8_messages[tb8_currMsg].substring(tb8_i, tb8_i+1);document.title = tb8_tekst;tb8_sp=tb8_speed;tb8_i++;if (tb8_i==tb8_messages[tb8_currMsg].length){tb8_currMsg++; tb8_i=0; tb8_tekst="";tb8_sp=tb8_delay;}if (tb8_currMsg == tb8_messages.length){if ((tb8_rptType == 'finite') && (tb8_counter==tb8_rptNbr)){clearTimeout(tb8_TID);return;}tb8_counter++;tb8_currMsg = 0;}tb8_TID = setTimeout("tb8_pisi()", tb8_sp);}tb8_pisi()</script>

 • For å endre til ditt navn så leter du etter DITT NAVN og bytter det ut med det du vil skal stå. Du må skrive det samme 3 ganger på forskjellige steder i koden du limte inn. Bare let etter DITT NAVN.
 • Husk å gjør akkurat det samme i innlegg, kategori og arkiv!

Hvordan få flere lesere på bloggen?


05.06.2015, 19:38

For noen uker siden lagde jeg et innlegg om hva som gjør en blogg bra, og denne gangen tenkte jeg å dele noen tips med dere som gjør at man kan få flere lesere på bloggen.

(Du kan lese det forrige innlegget om hva som gjør en blogg bra HER)

Vær aktiv
Skriv jevnlig med innlegg. Hvis du poster f.eks 3 ganger i uken blir leserne lei av å lese det samme innlegget, og til slutt orker de ikke å besøke bloggen lengre fordi du ikke oppdaterer. 

Kommenter andres blogger
Hvis du kommenterer ander sine blogger av og til, og f.eks skriver "Hadde vært hyggelig om du tok en tur innom min blogg" til slutt så får du fort flere lesere, men husk og ikke kommentere på samme bloggen flere ganger på rad, eller hvert eneste innlegg til noen. Da blir du litt irriterende og virker desperat etter lesere.

Rettskriving
Dette er noe jeg selv er dårlig på fordi jeg har det ofte travelt, eller så orker jeg ikke å lese over innleggene bestandig. Hvis det er mye skriveleifer i et innlegg blir det distraherende for leseren å lese innlegget. Les over før du poster et innlegg så kan du unngå det.

Innhold/Bilder
Tenk på hva du selv liker å lese om på blogger, og post det. Bruk gjerne bilder som er tatt med et godt kamera og ikke mobil/iPadbilder fordi de blir ofte ikke så bra når det er dårlig lys. En annen ting som jeg også nevnte i forrige innlegg er at du bør laste opp bildene i den største str som går på bloggen din fordi det ser finest ut. Redigeringa av bilder kan også ha en del å si. Picmonkey og Pixlr er to gratis program som du kan bruke når du redigerer bilder. 

Ping
Hvis du pinger innleggene dine kommer de på forsiden av forskjellige nettsteder for bloggere. Bloggurat, blogglisten og twingly er sider du kan bruke for å gjøre det. 

Konkurranser
Konkurranser og giveaways gjør at du får lesere fordi mange liker å vinne ting. Bruk ting som du tror leserne dine vil vinne, og når du lager regler så kan du skrive at de må følge bloggen din, eller like facebooksiden til bloggen. Det gjør at de får oppdateringer fra bloggen senere når konkurransen er avsluttet. 

Facebookgrupper
Det finnes kjempemange facebookgrupper eller sider som er for norske bloggere der du kan dele dine innlegg med over 1000 medlemmer. Under finner du linker til forskjellige grupper du kan være med i for å dele bloggen din.

 Blogg Shout (Ca 1000 medlemmer)

Del din blogg - Få flere lesere (Ca 5400 medlemmer)

Få flere blogglesere (Ca 1200 medlemmer)

Norske bloggere (Ca 1800 medlemmer)

Bloggar(Ca 8400 medlemmer)

Les bloggen min- Bloggere i Norge ( 87 medlemmer)

Vi med blogg! (Ca 1300 medlemmer)

BloggNorge(Ca 1300 medlemmer)

Få flere blogglesere! (Ca 4900 medlemmer)

Blogging is my thing (Ca 3100 medlemmer)

Norske bloggere(Ca 2500 medlemmer)

Del DIN blogg, og få flere blogglesere (Ca 1900 medlemmer) 

Hva gjør en blogg bra?


16.05.2015, 19:34

Hei :) Jeg fikk dette  spørsmålet en dag og det ga meg en idé om at jeg kunne lage et innlegg om hva jeg synes gjør en blogg bra. Det er mine meninger og du kan godt si hva du ikke er enig i, og hva du er enig i.

1. Design
Det jeg synes er noe av det viktigste bloggere har er et bra design. Ser jeg en blogg som har noen av standard designene til blogg.no går jeg fort ut av bloggen igjen. De bloggene jeg synes kan være interessant er de med unike design som ingen andre har. Design gir også et veldig godt førsteinntrykk av bloggen, og jeg anbefaler dere å sjekke designene til KvDesign, RRHdesign, SiljeLien, Albiss og CrazyBeautifulDesign fordi de har mange fine gratisdesign og lager skreddersydde design på bestilling.

2. Vær deg selv
Det er greit å hente inspirasjon fra andre, men å kopiere helt andre blogger som kanskje har mange leser synes jeg er kjedelige blogger å lese. Skriv det du liker, og vær kreativ og prøv å finn på noe som du tror leserne dine vil lese om.

3. Tenk på hva du skriver
Bloggere som skriver 2-3 setninger i et innlegg og det bare er tull tror jeg ikke at det er mange som orker å lese fast. Tenk før du skriver om det er noe du selv synes er interessant å lese om på en blogg, men hvis du skriver det bare som en dagbok for deg selv f.eks så skjønner jeg hvis det er bare sånne korte innlegg.

4. Bilder
Bruk helst et godt kamera når du tar bilder til bloggen din, og mange bruker f.eks Nikon og Canonspeilreflekskameraer. Unngå bilder som er tatt i mørke eller i dårlig lys for da ser de veldig dårlige ut synes jeg. En annen ting som også er viktig er å laste opp bildene i rett størrelse så de passer perfekt til bloggen din. Ofte så skriver de som lager design hvor stor bildene i innleggene burde være. 

(Dere ser vel at det passer mye bedere med bilde lengre oppe som er lastet opp i 800px enn dette som bare er 500px)

5. Farger

Det har jo litt med design og gjøre, men blogger med masse forskjellige farger er veldig tunge å lese fordi øynene vil fokusere mye på fargene i stede for teksten i innleggene. Hold deg til noen få farger som passer godt sammen. Ikke bruk bilder som bakgrunn i innlegg, eller som body fordi det ser ikke bra ut også er det distraherende da det ikke går an å lese teksten. Ofte er grå og hvit fint å kombinere :)

QOTD: Vil dere ha et innlegg om hvordan dere kan få flere lesere?

 

hits