God jul!


24.12.2016, 18:17Håper alle får en kjempefin julekveld med familie, god mat og gaver ♥

Juleforberedelser ♥


23.12.2016, 19:13

Hei! Aner ikke hvor lenge det er siden sist jeg skrev et "vanlig" innlegg utenom blogmasen. Det er så gøy å kunne ha tid til å ta ordentlige bilder igjen og skrive et mer hverdagslig innlegg. En periode var jeg skikkelig lei av at jeg bare skrev hverdagsinnlegg på bloggen, men nå er det egentlig helt motsatt. Må prøve å skrive litt forskjellig hvis jeg får tid nå i jula. 

Vi fikk juleferie i går, og har ikke hatt så mye fag denne uka. Vi har sett en del julefilmer og sunget julesanger. Vi fikk også tidligere fri enn vanlig i går så skolebussene gikk tidligere, men ikke rutebussene. Bussen jeg tar hjem er en rutebuss så den hadde ikke kommet før kvart på fire og vi sluttet kl 13.00, og heldigvis ble jeg hentet. Jeg og søstera mi hjalp bestefar med å pynte treet i går kveld, og han er alltid så nøye med pyntinga. Det skal være samme mønster hvert år så vi begynner å skjønne hvordan han vil ha det. Hvis vi henger ei rød kule på treet skal ei kule som er prikk lik henge tvers over på andre sida, og glitteret og flaggene skal alltid henge fra toppen og nedover :D.

I dag har jeg gitt gavene til venner også har vi hatt besøk. Det er ikke lenge til huset er ferdigvasket og pyntet nå, og jeg gleder meg masse til i morgen. Nå skal jeg snart se på kvelden før kvelden på NRK og selvfølgelig må jeg se "Grevinnen og hovmesteren". Mange sier at sketsjen ikke sendes i år på lillejulaften, og jeg håper det ikke er sant. Sketsjen har jo gått i maaange år, og de kan liksom ikke bare ta den vekk fra tv'en på lillejulaften?! 

Blogmas 14. des - Favoritt julefilmer!


15.12.2016, 18:04

Jeg elsker julefilmer og det er i jula jeg ser flest filmer. Ellers i året ser jeg egentlig aldri film fordi jeg synes det er kjedelig og bruker heller tida på noe annet, men  julefilmer er noe som gir deg følelsen av at det er jul. 

Q: Hva er din favorittfilm i jula?

 

Blogmas 13. des - Oppskrift på lussekatter!


14.12.2016, 19:06

Beklager virkelig at jeg henger så langt bak skjemaet i blogmasen, og at det ikke kommer noen mer personlige innlegg. Grunnen er at jeg har hatt to tentamener også har vi en del prøver og andre ting vi gjør på skolen så bloggen blir rett og slett ikke prioritert. Gjett om jeg gleder meg til å være tilbake på bloggen når jeg får ferie, og kunne blogge sånn som før i tida. Det var så gøy og jeg savner det virkelig..

I det som skulle være gårsdagens blogmasinnlegg skulle jeg dele ei oppskrift på lussekatter siden det var den 13. desember. Oppskrifta er beregnet å bli ca 50 lussekatter.

Lucia, Advent, Christmas, Svensk, Boller, Baking

Du trenger:
1 pk fersk gjær (Blå pakke)
300 g sukker
350 g smør
2-3 ts kardemomme
2 romtempererte egg
1 liter melk
2100 g hvetemel
1-2 poser safran (1 g ca)

Bland alle ingrediensene unntatt smøret i en kjøkkenmaskin. Det puttes i deigen etter at den har blitt rørt rundt på middels hastighet i 10 minutter. Del smøret i terninger og ha de i deigen og sett maskinen på middels hastighet og la den røre rundt i 10 nye minutter. Trenger kanskje ikke fult så lang tid, men det må du bare se an. Etterpå lar du deigen heve i en time.

Så kan du starte å forme lussekattene slik du ønsker, og putte på rosiner før de skal heve enda en time til. Sett stekeovnen på 220° på over eller undervarme. Pensle lussekattene med egg også sett de midt i ovnen i 7-8 minutter. De etterstekes på rist.

Saffron Bun, Lucia, Lussekatter, Nybakt

Blogmas 10. des - Gaveideer til herrer!


14.12.2016, 16:40

Her er noen gaveideer til herrer som jeg har funnet fra nettbutikken Stayhard.no. De er en norsk nettbutikk med et bredt utvalg av både billige og litt dyrere produkter. Stayhard har alt fra klær, parfymer, sko og elektronikk så du finner sikkert noe du liker eller vil gi bort. Jeg har plukket ut noe av det Stayhard har og linket til produktene under collagen.

Grunnen til at jeg poster dette innlegget for 10. desember er at jeg glemte det i helga, også hadde jeg det ganske travelt. Beklager det.


1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9
 

Blogmas 12. des - Julegavetips til foreldre!


13.12.2016, 18:18

Her er noen tips til hva du kan kjøpe i julegave til foreldrene dine fra Ellos. Jeg fikk alle julegavene til familien der i fra i fjor, og leveringa er kjempe rask og billige priser.

Q: Har du kjøpt mange julegaver i år?

Espressokrus 150 kr - HER // Stavmikser 129 kr - HER // Juicepresse (Denne ga jeg til mine foreldre) 99 kr - HER // Radio 399 kr - HER // Sengesett 499 kr - HER // Toastjern 299 kr - HER

 

Blogmas 11. des - Oppskrift på banditter!


11.12.2016, 20:01

Banditter er også en av mine favoritt julekaker, og det er en slags muffins med en nydelig vaniljesmak. Du har sikkert ikke hørt om banditter før fordi det er ei oppskrift mamma har og som hennes familie brukte. De er enkle å lage og her har dere oppskrifta.

Du trenger:
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smeltet smør
2 egg
2 1/2 dl melk
180 g mel
2 toppede ts bakepulver
10 dråper vaniljeessens

Slik gjør du:
Start med å sett stekeovnen på 200°.
Rør sukkeret og smøret godt sammen, tilsett eggene et og et om gangen og deretter melk, mel og bakepulver. Helt til slutt har du i vaniljeessens. Ha røra i muffinsformer, og de stekes til de er lysegule i ca 10 min på 200°.

(Beklager at bilde er litt lite...) 

Blogmas 9. des - Min ønskeliste til jul!


09.12.2016, 21:26

I flere år nå har jeg pleid å lagt ut ønskelista mi til jul, og før har den vært fullstappet med masse forskjellige ting. I år derimot har jeg ikke så mye på lista, og ønsker meg ikke så mye spesielt. Derfor blir dette innlegget ikke så interessant heller, men siden det er en del av blogmasen deler jeg den likevel.

Har lenge ønsket meg Lip kits fra Kylie Cosmetics, men har aldri orket å kjøpe det.Tørst drikke er noe jeg ønsker meg fordi det er den beste energidrikken jeg har smakt.

En ekstern harddisk har vært på ønskelista i flere år fordi pc'ene jeg har hatt blir ofte full av bilder. Denne er fra Japan Photo.

Et nytt minnekort fra Japan Photo til kameraet er noe jeg trenger så derfor har jeg det på ønskelista. 

Ønsker meg gavekort fra gavekorttorget.no som er ein nettside man kan kjøpe gavekort fra mange forskjellige nettbutikker. Har fått en del gavekort der i fra og gitt noen i gave.

HyperX Cloud 2 headsetet tror jeg var på ønskelista til bursdagen min i fjor, og jeg bestilte det fra Multicom for bursdagspengene, men fikk det aldri sendt... Irriterer meg enda at jeg aldri fikk headsetet og ville egentlig ikke ha anbefalt Multicom.

Får aldri nok av sminkekoster og disse fra Shein ønsker jeg meg.
 

Blogmas 8. des - Oppskrift på serinakaker!


09.12.2016, 18:09

Serinakaker er favoritt julekakene mine og her har dere oppskrifta vi bruker. Det er sikkert mange som allerede har den fra før, men det finnes forskjellige måter å lage de på.

Du trenger:
150 gram romtemperert margarin
250 gram hvetemel
2 teskjeer bakepulver
2 teskjeer vaniljesukker
Ett egg
100 gram sukker

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. Begynn med å smuldre sammen margarin, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker med hendene. Deretter tilsetter du egg og sukker i deigen. Kna godt og lenge med hendene til du får en fast og fin deig. Del deigen i 3 biter og rull pølser av bitene, pølsene deles opp i mindre biter som rulles til kuler og legges på ei stekeplate med bakepapir. Kulene trykkes flat to ganger (vannrett og loddrett) med en gaffel slik at du får et rutemønster. Deretter pensles kakene med eggehvite og perlesukker på helt til slutt. Stek kakene til de får en gyllen lys brunfarge.


Disse har mandler på i tillegg til perlesukker, men det pleier ikke vi å ha. https://www.nrk.no/mat/bestemors-serinakaker-1.9717487
 

Blogmas 7. des - Ting du kan gjøre i jula/adventa!


07.12.2016, 12:55

Her er tips til hva du kan finne på i jula, hvis du kjeder deg.

♥ Se en julefilm

♥ Hør på ei julespilleliste på Spotify

♥ Lag din egen spilleliste med julemusikk

♥ Lag en kopp gløgg med rosiner og mandler♥ Hvis du ikke har lagd et pepperkakehus kan du lage det

♥ Lag en adventskalender

♥ Handle inn julegaver

♥ Lag egne julekort

♥ Bak noen julekaker du ikke har bakt før

♥ Handle klær til jula

♥ Fotografer noen fine julebilder

Blogmas 6. des - Jule fun facts!


06.12.2016, 22:05

Her er noen fun facts om om jula eller ting som har med jula å gjøre som jeg fant på nettet for en stund siden. Noen har dere kanskje hørt om fra før? :)

1. Norske forskere mener at Rudolf har en rød nese på grunn av infeksjon i luftveiene.2. Tyskerne lagde det første kunstige juletreet av farget gåsefjær.

3. I følge data fra Facebook er to uker før jul den mest populære tiden for par å slå opp. Men så er julaften dagen der det er lite par som slår opp.

4. I løpet av desember er det solgt 28 Lego esker hvert sekund.

5. Å fortelle skumle spøkelseshistorier er en gammel julaften tradisjon som har dødd ut de siste århundrene.

6. Det er en landsby i Peru der innbyggerne forlater årets misunnelser med slagsmål, og kan starte det kommende året helt rent.

7. Noen dyreparker godtar at folk kan donere juletre til dyrene så de får mat.8. Paul McCartney tjener nesten en halv million dollar hvert år på julesangen hans som kritikerne mener var en av hans verste sanger.

9. Mange av de mest kjente julesangene i verden er skrevet av jøder.

10. Bicycle er en bedrift som lager kortstokker, og under andre verdenskrig lagde de kort som viste et kart over en rømningsvei når kortene ble lagt i vann. Kortstokkene ble gitt i gave til fanger. Bicycle er et kjent merke som lager kort i dag.12. Japanerne spiser julemiddagen på fastfood kjeden Kentucky fried chicken takket være en reklame kampanje for 40 år siden. KFC er så populær at de må bestille to måneder i forveien.

Blogmas 5. des - Julespillelista mi!


05.12.2016, 16:29

Her er sangene jeg pleier å høre på i jula, og den kommer sikkert til å oppdateres litt etterhvert.

Q: Hva er din favorittsang i jula?

Blogmas 4. des - Julebakgrunner til mobilen!


04.12.2016, 11:59

Her er noen fine bakgrunner du kan lagre til mobilen din. Bare hold inne på de du liker, og lagre de til kamerarullen ♥iPhone 6 Wallpaper

 

Blogmas 3. des - Favoritt julekaker!


03.12.2016, 13:32

Her er sju av mine favorittjulekaker som vi pleier å ha hjemme, eller som jeg har smakt hos andre i jula. En av de hadde jeg ikke bilde på akkurat nå, men det kommer senere i blogmasen.
Colastenger ♥


Sandkaker ♥


Sarah Bernard ♥


Serinakaker ♥


Sjakkruter ♥


Smultringer ♥

Den siste sorten er muffins som vi kaller banditter, og jeg tror det må være den øverste favoritten min. Oppskrifta er noe mamma har hatt, og jeg kommer til å dele den senere i desember

Blogmas 2. des - Gaveideer til jente!


02.12.2016, 17:26

*adlinks

Her er noen tips til hva man kan kjøpe i julegave til jenter. Alle produktene som er linket under er fra ellos.no der jeg kjøpte julegavene til familien i fjor. Jeg kjøpte gaver fra ellos fordi jeg syntes det var veldig billig også fant jeg utrolig kule ting der som jeg ville gi. Produktene jeg kjøpte kommer jeg til å linke i andre innlegg som kommer i løpet av blogmasen.

SjokoladesmelterDenne sjokoladesmelteren fra Emerio er perfekt å gi i julegave fordi jenta som får den kan da lage en kjempegod og enkel dessert i jula for hele familien.
Koster: 149 kr

BeautyblenderDet er et must have for de som er glad i sminke. En dampet beautyblender gir et perfekt resultat.
Koster: 59 kr


ØyenskyggeJenter som er interessert i sminke blir alltids glad for litt mer sminke til sminkepungen, så hvorfor ikke gi et øyenskyggepalett?
Koster: 149 kr

HårbørsteVi jenter vet hvor mye arbeid det kan være med å børste et flokete hår om morgenen så hårbørste er noe vi har bruk for.
Koster: 99 kr

SaltvannsprayPerfekt for å style håret i jula.
Koster: 139 kr

DekselEt deksel med kortholder er utrolig kjekt å ha så slipper man å ha både mobil og kortholder/lommebok med seg.
Koster: 129 kr

Quick dry nail sprayEn spray som tørker neglelakken fort i jula er noe man kan ha bruk for. Ofte er det neglelakk man tenker på helt til slutt og da kan det bli litt travelt.
Koster: 69 kr

Neglelakk: I tilegg til quick dry sprayen må man ha en neglelakk.
Koster: 79 kr


TøflerDet er virkelig noe man har bruk for om morgenene når det er vinter ute. De er varme og utrolig god å ha på.
Koster: 179 kr

Sminkefjerner padsDisse padsene fikk jeg i julegave et år, og de er noe jeg virkelig anbefaler å kjøpe i gave til ei jente. De fjerner sminken utrolig bra, enkle å bruke hvis du skal fjerne bare litt sminke.
Koster: 49 kr

PleddKjempefin julegave man kan gi.
Koster: 249 kr

PutetrekkDette putetrekket synes jeg var utrolig fint, og en fin gave å gi bort.
Koster: 149 kr

 

Blogmas 1. des - Hva har jeg gjort!


02.12.2016, 16:56

Endelig er 1. desember her, den fineste måneden i hele året. Jeg elsker desember fordi det er så mye som skjer, og man har julaften å telle ned til. Jeg har en pakkekalender i år som jeg deler med Mari, der vi får hver vår pakke annen hver dag unntatt 1. og 24. desember da vi får begge to.

Denne uka har jeg hatt huset til tante for meg selv, og dagen i dag startet med forberedelser til engelsktentamen i tre skoletimer. Vi fikk se to eksempler på eksamener fra tidligere år der en hadde fått en toer og den andre femmer, også skulle vi svare på spørsmål om tekstene. Akkurat sånn som vi har sett på på ungdomsskolen før tentamener. Gruer meg litt til i morgen fordi jeg vet de er mye strengere med rettinga på videregående, men samtidig har vi mindre materiale å lese på fordi vi har gått igjennom mye på skolen. Før mat hadde vi også en time spansk der vi skal skrive en tekst på 300 ord om våre juletradisjoner sammenlignet med mellom Amerika.

Etter mat hadde vi naturfag og da hang vi opp adventsgavene som klassen har, og vi trakk også vinneren av den første. Det ble litt tid til overs som vi brukte på å gå igjennom en tabell om protein, karbohydrater og fett. I siste timen hadde vi matte, og da fikk vi tilbake matteprøvene i kapittelet om førstegradsuttrykk og jeg fikk 5- på den. Er det beste jeg har fått hittil i matten, og ble kjempefornøyd med det siden jeg har T matte der det er mye nytt å lære. 

Blogmas 2016


01.12.2016, 14:52

Da er det på tide å avsløre hvilke innlegg som kommer i årets blogmas. Jeg har prøvd å finne mer julerelaterte innlegg enn det jeg hadde i fjor siden det er en nedtelling fram til jula starter. Jeg har noen få innlegg som jeg også skrev i fjor, men mye forandrer seg på et år så derfor tok jeg de med. Håper årets blogmas er noe dere kommer til å følge med på i år ♥

Q Har du blogmas på bloggen din, eller har hatt det før?

Husk å meld dere på giveawayen lengre ned på bloggen! En heldig vinner vil få en personligalmanakk.

hits