Anbefaler redigeringsprogrammer!


26.04.2016, 17:20

Hei! I dette innlegget skal jeg skrive om bilderedigeringsprogram jeg anbefaler. Alle er beregnet for pc, og de fleste jeg har skrevet om er gratis. Jeg har brukt alle disse programmene selv, men nå så bruker jeg bare Photoshop og Pixlr Express til å redigere bildene mine til bloggen.
1. Paint.Net
Det første programmet jeg begynte å bruke for å redigere bilder var Paint.Net som er helt gratis, og du laster det ned til pc'en din. Jeg brukte det til å designe layouts til gosupermodel.no profilen min, og bloggheadere. Det er samme konseptet som Photoshop som koster penger, bare mye mindre funksjoner. De viktigste du trenger er der, og det er et lett nybegynnerprogram jeg vil anbefale.
Last ned Paint.Net HER!


2. Picasa
Picasa var også et program jeg brukte i starten da jeg redigerte bilder. Er ikke så kjent med programmet fordi jeg brukte mer Paint.Net, men det er sånn at du kan sette sammen bilder og lage headere. Det er gratis og du laster det ned til pc'en din.
Last ned Picasa HER!


3. Pixlr Editor
Pixlr Editor ligner litt på Paint.Net, bare at det har litt mer funksjoner og verktøy. Jeg har brukt dette i flere år nå for å lage headere, det er gratis og du trenger ikke å laste ned noen ting. Vil selv anbefale dette framfor Paint.Net.
Du finner Pixlr Editor HER!

4. Pixlr Express
Pixlr Express er mer som appen Pixlr hvor du kan legge på filter, lagmasker, beskjære, endre lysstyrke o.l. Jeg vil anbefale det fordi det har mange verktøy du kan bruke, også er det ganske enkelt å forstå. Det er ikke som de andre programmene jeg har nevnt der du kan sette sammen bilder. Pixlr Express er for et og et bilde.
Du finner Pixlr Express HER!


5. Picmonkey.com
Picmonkey er også gratis og du slipper å laste det ned. Det er likt sånn som Pixlr Express hvor du legger på filter, endrer lysstyrke, beskjærer osv, men her kan du også skrive på tekst og gjøre litt mer. Det koster penger å bruke alle filtrene og verktøyene i programmet, men for meg har det funket fint uten at jeg har betalt for det. I tillegg kan du lage collager med Picmonkey noe jeg gjør med mine collager jeg legger ut her på bloggen.
Du finner Picmonkey.com HER!


6. Photoshop
Photoshop koster penger og det er det en grunn til. Programmet har mye mer verktøy enn alle de andre programmene jeg har nevnt over så hvis bilderedigering er virkelig noe du vil holde på med anbefaler jeg Photoshop. Før jeg kjøpte det hadde jeg brukt Paint.Net og Pixlr Editor lenge for å lage headere, men etterhvert trengte jeg et bedre program med mer verktøy fordi jeg lager andre ting enn bare headere nå.
Du kan kjøpe Photoshop HER!


7. Lightroom
Lightroom er noe det samme som Pixlr Editor bare med mange flere funksjoner fordi det koster penger. Jeg kan egentlig ikke å bruke det, men kjøpte Lightroom og Photoshop i en pakke fordi det var billigst. Vet at det er et kjempebra program som anbefales.
Du kan kjøpe Lightroom HER!

7 kommentarer

Av disse er photoshop og Lightroom helt klart best. Ingen kan slå disse to i kombinasjon.

Ane Estil

26.04.2016 kl.21:56

Robert's Photography and Digital Art: Enig, brukte alle de andre i starten, og synes de er gode nybegynner program :) Har ikke brukt lightroom noe enda fordi jeg skjønner ingenting nesten, men er fornøyd med Photoshop!

Henriette Celin

27.04.2016 kl.09:39

Liker veldig godt Photoscape og Fotor jeg da. De er en så god kombo (:

Også bruker jeg av og til Picasa ^^

Ane Estil

28.04.2016 kl.19:30

Henriette Celin: Å de har jeg også prøvd for lenge siden og glemte og ta med :) Jeg er mest fornøyd med Photoshop ^^

Henriette Celin

28.04.2016 kl.19:31

SV: Aha, hehe (:

Skjønner ^^

siri

28.04.2016 kl.23:11

Hmmm.. her var det mange nye eg må sjekke ut:D håper de funker på min skole pc da..

Ane Estil

02.05.2016 kl.15:40

siri: Jeg har brukt Ja det vil jeg tru :) Jeg har brukt mange av de lenge på min første PC som var en billig en ^^

Skriv en ny kommentar

hits