Bloggtips #3: Blogginnstillingene!


05.03.2016, 15:11

Hei! Dette er det tredje bloggtipset i serien som jeg startet for noen uker siden. Det var meningen at jeg skulle poste et tips i uka, men det fungerte ikke pga mye som skjedde etter skolen så jeg hadde rett og slett ikke tid. 

I hvertfall så har jeg tenkt til å forklare litt hva alle innstillingene i blogsoft betyr fordi det kan være lurt å vite før du starter å blogge. Dette er for de som ikke har noe erfaring med blogsoft og som nettop har startet å blogge.

Lage en blogg!
Dette er bloggen vi kommer til å bruke i disse tipsinnleggene mine. Jeg har valgt å kalle den for estilfashion fordi jeg kommer til å blogge om mote også er det et kort og enkelt navn jeg tror er lett å huske for leserne. Les tipset mitt HER om hvordan du kan velge et bra bloggnavn. Bruk også en mail som er opprettet. Mange bruker bare tullemailer som ikke finnes når de lager en blogg noe som ikke er så lurt. Hvis du glemmer passordet kan du ikke få det tilbake og hvis f.eks blogg.no skal kontakte deg angående sponsing, konurranser osv får du ikke sjekket hva det er når mailen du brukte ikke finnes.

Medlemskap i Bloggklubben!
Dette er det første som kommer opp etter at du har laget bloggen din. Jeg vil anbefale alle å melde seg i bloggklubben fordi da får du tilbud om kampanjer, giveaways og sponsede innlegg som du kan skrive/være med på. Bare fyll ut alle feltene og husk at du må bruke ditt eget mobilnummer fordi du får en bekreftelseskode på melding som du må skrive inn for å bli medlem (se bilde under dette).
 


Profilen!
Det neste du burde fikse før du starter å blogge er en profil. Den finner du ved å trykke på tannhjulet øverst til høyre og så på Profil. Der kan du laste opp et profilbilde som også kommer til å vises i sidemenyen på bloggen din. Trykk på endre profilbilde og last opp et fra pc'en din i den største størrelsen. Altså "stor". Du ser hvordan du får til å laste opp i den største størrelsen etter at du har trykket på Endre profilbilde. Så er det bare å fylle ut resten i profilen din. 
Det du skriver i "Beskrivelse av deg" er det som vil vises på bloggen i sidemenyen under profilbilde du lastet opp. Så skriv en presentasjon om deg og hva bloggen din handler om.

Kontoinnstillingene!
Det neste er kontoinnstillingene. Her er det også lurt å fylle inn det meste for å gjøre bloggen sikker og brukbar. Der det står Kontaktinformasjon er det lurt at du fyller ut fordi det gjør det lettere for sponsorer og blogg.no å ta kontakt med deg hvis det er noe de lurer på. Det er på denne siden du endrer passord og kan slette hele bloggen.

Blogginnstillinger!
Her er innstillingene for selve bloggen. Hvis du skriver inn noe i beskrivelsen her vil det ofte vises i headeren på bloggen når du bruker standarddesignene til blogg.no som jeg vil komme tilbake til i et annet tips innlegg. Gruppeblogg er ikke noe jeg skal gå inn på fordi jeg har aldri brukt det før og kommer heller ikke til å gjøre det. Men der det står "Mobilvennlig" anbefaler jeg dere å huke av noe som jeg har gjort for estilfashion.blogg.no. Det gjør at du får et spesielt design når du leser bloggen fra en mobil. Det gjør også at bildene passer til minde skjermer og at den laster fortere fram på mobil. 
Delingsvalg anbefaler jeg at du lar stå som det er. Da er det lettere å få flere lesere og lettere å finne bloggen din. Jeg har også valgt kategorien Mote på blogglisten som gjør at lesere som har lyst til å lese om mote finner lett min blogg som handler om det.

Kommentarinnstillinger!
Her kan du bestemme om du vil ha kommentarer på bloggen din og om du vil godkjenne alle kommentarene som blir skrevet før alle andre kan se de. Du kan også velge å få en mail hver gang noen kommenterer på bloggen din.
Du kan også skrive inn noen ord som du ikke vil skal kommenteres på bloggen din i Tekstfilteret. I IP-filteret kan du lime inn IP-adresser til personer du ikke vil skal kommentere på bloggen din. Du finner IP-adressen ved å se på kommentarene du har fått.


Det var de fleste innstillingene du burde ha gått i gjennom før du starter å blogge. Neste gang skal jeg skrive litt om bloggdesign og vise dere noen flinke bloggdesignere ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits