Bloggtips #1: Valg av plattform!


27.01.2016, 18:41

Hei! Jeg har tenkt til å starte en bloggserie der jeg gir dere som har tenkt til å starte med blogging noen tips. Jeg kommer til å ta utgangspunkt i blogg.no siden det er denne plattformen jeg er mest vant med selv, men i dette innlegget kommer jeg til å skrive om flere dere kan velge mellom. Til neste uke kommer det tips om å velge bloggnavn, en annen gang om innstillingene på blogg.no som kan være litt vanskelige å forstå, design tips og masse mer jeg har planlagt for dere. 

Håper dette er noe dere liker siden veldig mange spør om bloggtips ♥


 

Blogg.no
Det er her jeg blogger selv og kanskje de fleste norske bloggene som dere leser blogger her på blogg.no. Det er denne plattformen jeg vil anbefale dere å starte på fordi det er gratis og man står fritt til å endre på bloggdesign helt selv. Mange nybegynnere velger å starte med blogg.no og etterhvert som de har blitt mer erfarne med blogging går de over til eget domene og ny plattform som f.eks wordpress. Eget domene vil si at man slipper at det står .blogg.no etter bloggnavnet sitt, men heller bare .no .com eller .net.

Det som er minuset med blogg.no er at det kan være litt vanskelig å skjønne alle innstillingene og alle funksjonene fordi det er litt dårlig forklart. I tillegg så er det reklamer på alle blogger på blogg.no som ikke kan fjernes. Men samtidig så er jo det grunnen til at det er gratis å blogge her og det finnes så mange funksjoner og innstillinger.Wordpress.com
Det er denne plattformen mange bloggere går over til etter at de har blogget på blogg.no en stund. Grunnen til det er at mange kjøper sitt eget domene og får liksom mye mer kontroll på hva man kan gjøre med bloggen siden man betaler lagringsplass for den. Det går også an å lage blogg gratis på wordpress, men da får du ikke eget domene og det kan være litt vanskelig å forstå alt med wordpress, men sånn er det når man er ny på alle plasser. I hvertfall synes jeg det, og anbefaler blogg.no hvis du aldri har blogget før.

Nouw.com
Nouw er en ganske ny bloggportal som er svensk, men har kommet til Norge nå. Har brukt den litt bare for å teste den ut og det er favoritten min etter blogg.no. Alt der er veldig enkelt fordi det er lite funksjoner, men det viktigste du trenger er der og det jeg liker best er at det er så lett å redigere designet på bloggen. Alt er ferdig laget så du drar og slipper elementer dit du vil ha det i designet.

Minuset med Nouw er at det var veldig vanskelig å skrive innlegg synes jeg. Det er ganske rotete og jeg skjønner heller ikke hvor jeg skal skrive innleggsteksten hen xD.


 

Blogger/Blogspot
Denne plattformen er eid av google og man trenger googlekonto for å blogge her. Etter min mening er dette den plattformen jeg ville ha valgt sist mellom de jeg har skrevet om i dag fordi det er ganske tungvint og vanskelig å forstå. Jeg har vært borti blogspot ganske lenge nå, men skjønner ikke en dritt. Tumblr.com

Tumblr vet jeg rett og slett ingenting om som bloggplattform, men vet at det er veldig enkelt å blogge fra mobilen. Dere får teste ut selv og si hva dere synes om denne plattformen.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits