Hva gjør en blogg bra?


16.05.2015, 19:34

Hei :) Jeg fikk dette  spørsmålet en dag og det ga meg en idé om at jeg kunne lage et innlegg om hva jeg synes gjør en blogg bra. Det er mine meninger og du kan godt si hva du ikke er enig i, og hva du er enig i.

1. Design
Det jeg synes er noe av det viktigste bloggere har er et bra design. Ser jeg en blogg som har noen av standard designene til blogg.no går jeg fort ut av bloggen igjen. De bloggene jeg synes kan være interessant er de med unike design som ingen andre har. Design gir også et veldig godt førsteinntrykk av bloggen, og jeg anbefaler dere å sjekke designene til KvDesign, RRHdesign, SiljeLien, Albiss og CrazyBeautifulDesign fordi de har mange fine gratisdesign og lager skreddersydde design på bestilling.

2. Vær deg selv
Det er greit å hente inspirasjon fra andre, men å kopiere helt andre blogger som kanskje har mange leser synes jeg er kjedelige blogger å lese. Skriv det du liker, og vær kreativ og prøv å finn på noe som du tror leserne dine vil lese om.

3. Tenk på hva du skriver
Bloggere som skriver 2-3 setninger i et innlegg og det bare er tull tror jeg ikke at det er mange som orker å lese fast. Tenk før du skriver om det er noe du selv synes er interessant å lese om på en blogg, men hvis du skriver det bare som en dagbok for deg selv f.eks så skjønner jeg hvis det er bare sånne korte innlegg.

4. Bilder
Bruk helst et godt kamera når du tar bilder til bloggen din, og mange bruker f.eks Nikon og Canonspeilreflekskameraer. Unngå bilder som er tatt i mørke eller i dårlig lys for da ser de veldig dårlige ut synes jeg. En annen ting som også er viktig er å laste opp bildene i rett størrelse så de passer perfekt til bloggen din. Ofte så skriver de som lager design hvor stor bildene i innleggene burde være. 

(Dere ser vel at det passer mye bedere med bilde lengre oppe som er lastet opp i 800px enn dette som bare er 500px)

5. Farger

Det har jo litt med design og gjøre, men blogger med masse forskjellige farger er veldig tunge å lese fordi øynene vil fokusere mye på fargene i stede for teksten i innleggene. Hold deg til noen få farger som passer godt sammen. Ikke bruk bilder som bakgrunn i innlegg, eller som body fordi det ser ikke bra ut også er det distraherende da det ikke går an å lese teksten. Ofte er grå og hvit fint å kombinere :)

QOTD: Vil dere ha et innlegg om hvordan dere kan få flere lesere?

 

2 kommentarer

Marielle Kristine Eliassen

16.05.2015 kl.20:35

Bra tips og bra at du anbefalte noen med gode og fine design - det trenger jeg! :D Kom gjerne med tips til hvordan få flere lesere, ja! :)

Ane Estil

16.05.2015 kl.20:40

Marielle Kristine Eliassen: Tusen takk :D Skal lage et innlegg senere en gang ^^

Skriv en ny kommentar

hits